Alumnes de Monsenyor Gibert i Paidos aprenen a fer ràdio

0
269

Ha estat gràcies a la bona acollida dels centres educatius, amb la col·laboració de la regidoria de Comunicació i la d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Ràdio Sant Fruitós i Ona Bages.

El primer programa s’emetrà aquest dissabte dia 31, a les 12h del migdia al 107.5FM i també es podrà escoltar a radiosantfruitos.cat o bé en diferit al podcast de la ràdio.

L’alumnat dels centres educatius de Sant Fruitós de Bages participen en l’emissió d’un programa mensual que s’emetrà l’últim dissabte de mes a les 12 del migdia a Ràdio Sant Fruitós, al 107.5FM i a radiosantfruitos.cat. El programa es podrà recuperar a través del podcast de la ràdio per qui no el pugui escoltar al moment.

IMG_1884
Moment de la gravació a l’escola PAIDOS

El programa que es diu “Infoescoles”, i és un nom escollit d’entre la pluja d’idees que ha fet l’alumnat que participa al programa. En el primer Infoescoles participa 5è de primària de Monsenyor Gibert i de 3r d’ESO del Paidos i expliquen notícies d’actes o activitats dels seus centres, fan entrevistes o llegeixen un poema, entre d’altres.

Moment de la gravació a l'escola MONSENYOR GIBERT
Moment de la gravació a l’escola MONSENYOR GIBERT

Cada grup/classe que participa al programa, treballa al llarg del mes acompanyat d’una professora o professor. En el procés d’elaboració, l’alumnat desenvolupa les seves habilitats de treball en equip, d’escriptura, de síntesi, de comprensió i oralitat. Primer han de cercar la informació, entendre-la, elaborar un text que sigui clar i entendor i després locutar-lo. L’última o penúltima setmana del mes, Ràdio Sant Fruitós es desplaça als centres educatius per gravar l’alumnat, després ho edita i ho prepara perquè es pugui emetre.

El programa a les escoles és possible gràcies a un conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la cooperativa de ràdios locals OnaBages.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here