AMPANS atendrà a 600 joves en atur en els propers dos anys

0
171

AMPANS atendrà a 600 joves en atur en els propers dos anys, dins del Pla de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya, perquè trobin feina o retornin al sistema educatiu que havien abandonat

Ho fa a través dels programes “Noves oportunitats per a Joves” i “Experiències professionals” en els que AMPANS ja treballa conjuntament amb la fundació Intermedia 

 AMPANS, amb una llarga experiència en formació, ocupació i inserció, ha posat en marxa dos nous projectes destinats a joves que estan en situació d’atur, que han abandonat els estudis o bé tenen una titulació però no han tingut encara cap oportunitat de feina. Es tracta de 600 joves d’entre 16 i 29 anys, que es podran acollir, segons el seu perfil, als programes “Noves oportunitats per a joves” o “Experiències professionals”.

AMPANS impulsa aquests dos projectes en col·laboració amb la fundació Intermedia, dins del programa d’ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020 i el pla d’actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Ambdós projectes, que requereixen de la implicació i complicitat del teixit empresarial del territori, s’han iniciat aquest mes de gener i s’ allargaran fins el novembre del 2017.

Noves oportunitats per joves

Amb l’objectiu que els joves de 16 a 24 anys assoleixin una certificació i retornin a la formació reglada, aquest programa s’adreça a aquells joves que van abandonar prematurament la seva etapa formativa i no compten amb cap acreditació educativa.

El Programa ofereix actuacions integrades d’orientació, formació, acompanyament, i intermediació, i es caracteritza per oferir als joves itineraris més llargs, fins a 2 anys, per desenvolupar el seu projecte professional i personal.

A més, les actuacions són personalitzades de manera que la formació i la metodologia s’adapten a les necessitats dels joves, que entraran en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyats i tutoritzats.

AMPANS, amb la col·laboració de la fundació Intermedia, atendrà dins d’aquest programa a 270 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès), amb l’objectiu que assoleixin una certificació i el retorn a la formació reglada, o aconsegueixin accedir una feina de qualitat.

El programa que seguiran els joves que s’incorporen al projecte té una àmplia vessant innovadora en l’aspecte metodològic, i amb un gran valor afegit perquè reforça les seves competències socials, cíviques i emprenedores, així com un treball d’ apoderament del jove a partir d’ interessos motivacionals  com l’esport, la cultura i les noves tecnologies.

Cal destacar la importància de la implicació de l’entorn comunitari i empresarial del territori en els programes, per facilitar als joves l’apropament a la realitat social i laboral,  mitjançant accions de voluntariat i  processos de mentoring, entre d’altres.

Experiències professionals

Aquest programa té l’objectiu de facilitar als joves amb formació una primera experiència professional relacionada amb les seves competències a través d’un contracte laboral en pràctiques o un conveni de pràctiques no laborals per un període de sis mesos.

Sense cap cost per les empreses, els joves rebran una beca o un salari subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). AMPANS preveu que el projecte acollirà a 330 joves i, en aquest cas, també amb la col·laboració de la fundació Intermedia, seran joves de les comarques de la Catalunya central, però també amplia l’àmbit d’actuació a les comarques dels Pririneus i el Tarragonès. El projecte contempla la prospecció d’empreses  i acompanyament a les empreses i joves en pràctiques.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here