El Ple aprova el pla d’inversió respecte el futur de l’aigua a Sant Fruitós

0
109
El ple ordinari del mes d'octubre.
El ple ordinari del mes d'octubre.

Sant Fruitós va celebrar ahir el ple ordinari de setembre. El consistori es va trobar per primera vegada després que el juliol, els representants de Gent Fent Poble, abandonessin el ple. Ho van fer amb l’aprovació del pla d’inversió i l’establiment dels serveis respecte Aigües de Manresa com a punt principal.

Tot i els retrets per ambdues parts durant part del ple, Govern i oposició van aprovar per unanimitat un pla a llarg termini per poder renovar la potabilitzadora d’aigües municipal. Gran part del sistema està ja amortitzat i podria tenir pèrdues. D’aquesta forma, s’adaptarà pensant en el futur, ja que actualment es troba al 95% de les seves capacitats.

La regidora de Via Pública i Serveis Públics, Cristina Murcia, explica els punts aprovats.

El ple va donar llum verda a la compra d’accions de la junta d’aigües de Manresa, i per això, Sant Fruitós formarà part d’aquesta empresa. Tots els grups polítics van coincidir en definir el projecte com a necessari i destacaven la importància del consens per tirar endavant aquesta proposta. Així ho explicava el cap de l’exposició, Joan Carles Batanés.

Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble) valora l’aprovació del pla director sobre el futur de l’aigua a Sant Fruitós

El ple també va aprovar, amb 7 vots a favor de l’equip de govern i 6 abstencions per part de Gent Fent Poble, la dotació econòmica de tres de les quatre propostes guanyadores dels pressupostos participatius. El regidor d’Hisenda, David Uró, feia balanç del primer cop que es porta a terme aquesta iniciativa al municipi. 

El regidor d’Hisenda, David Uró, fa balanç de les propostes aprovades en el marc dels pressupostos participatius.

Ahir, a part de rendir comptes sobre les actuacions dutes a terme per l’equip de govern des del juliol, també es van aprovar per unanimitat dues mocions. La primera exigeix que es posi fre a la pujada del preu de la llum. La segona, promou l’acollida de refugiats afganesos a escala internacional i la defensa dels drets humans. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here