EXCLUSIVA: Sant Fruitós recupera la Pubilla i l’Hereu

0
1016

L’1 de juliol, enmig del concert de la Festa Major d’estiu, Sant Fruitós recuperarà la figura de la Pubilla i l’Hereu. Una de les tradicions catalanes més antigues i que ja estava arrelada al poble, però que fa pocs anys es va perdre. Així, ara, des de l’Àrea de Cultura, s’ha volgut recuperar i s’ha apostat fort per aquesta iniciativa.

Busquen un noi i una noia d’entre 17 i 21 anys, que faci almenys dos anys que estiguin empadronats al poble, que tinguin inquietuts i ganes de conèixer Catalunya, i sobretot de transmetre què és Sant Fruitós fora del municipi. I per escollir-los es farà una prova i entrevista per conèixer més als candidats. Serà el dia abans, dissabte 30 de juny, a l’Ajuntament, i el jurat estarà format per membres del consistori i representants d’algunes entitats santfruitosenques.

La proclamació serà, doncs, el primer diumenge de juliol a les 7 de la tarda al Cobert de la Màquina de Batre, amb el concert de Festa Major. Serà oberta a tothom i s’hi convidarà el pubillatge d’arreu de Catalunya. És en aquell moment que els mateixos candidats coneixeran si seran escollits o no.

Malgrat que la tradició es va perdre per manca de canditats, el regidor de Cultura, Xavier Racero, aposta fermament perquè a partir d’ara no hi haurà problemes de relleu. A més, aquest cop, Foment, compta amb una junta nova que li ha volgut donar un aire diferent a la tradició.

Però quina és la tasca de la Pubilla i l’Hereu de Sant Fruitós?

El càrrec dura un any, fins la Festa Major de l’any següent -a excepció d’aquells que obtinguin un títol intercomarcal o nacional. El noi i la noia escollits participaran a les festes i activitats del poble, el qual és a primera prioritat, i també tindrà la possibilitat de viatjar a les localitats catalanes on s’escullin altres representants -que actualment n’hi ha al voltant de 100.

“Cada Hereu i cada Pubilla agafa la seva manera d’emprendre aquest viatge però en el fons, cada cop més, estan aconseguint trobar la seva forma d’expressar-se i de desenvolupar-se com a joves”, assegura el delegat de Foment de les Tradicions Catalanes, Eduard Pladellorens.

 

N’hem parlat amb el regidor de Cultura, Xavier Racero, i el delegat de Foment de les Tradicions Catalanes, Eduard Pladellorens, en exclusiva:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here