Les mesures arran del coronavirus en directe

0
264
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Dijous 12 de març

16:30

L’Ajuntament de Sant Fruitós ha decidit suspendre totes les activitats programades al poble fins d’aquí a dos dilluns. Ho ha fet a causa de l’activació del protocol de prevenció de contagis del COVID-19. En aquesta línia, també ha prohibit les reunions de més de 20 persones en equipaments municipals o les que superin un terç de l’aforament.

En aquesta línia, i seguint les directrius del departament de salut, tampoc hi haurà activitat escolar a Sant Fruitós a partir de demà. Aquesta decisió també inclou l’Escola de Música.

El protocol afecta alguns esdeveniments culturals, com l’actuació del Quartet Mèlt que s’havia de celebrar aquest dissabte 14 de març i s’ha reprogramat pel 27 de setembre a les 7 de la tarda. Tothom qui ja tenia entrada té dues opcions. La primera és fer-la servir per veure el concert al setembre i la segona és demanar el reintegrament de l’import de les entrades a partir de la setmana que ve.

El del Quartet Mèlt, no és l’únic esdeveniment afectat. També és el cas de l’espectacle familiar Tròpic que s’ha reprogramat pel diumenge 3 de maig a les 6 de la tarda.

L’Ajuntament, també ha activat un espai a la web amb tota la informació que ha emès el Departament de Salut sobre el coronavirus a https://www.santfruitos.cat/ambits/benestar-social-i-salut/salut

Divendres 13 de març

15:20

Les mesures preses per l’Ajuntament s’intensifiquen el dia després de la suspensió d’actes. Avui, el consistori ha ordenat també el tancament de la Biblioteca i el Museu municipal per evitar el risc de contagi del COVID-19. A més, també deixarà per més endavant la campanya de repartiment de bosses per al reciclatge que estava prevista que comencés la setmana que ve.

18:45

L’alcalde decreta que l’atenció presencial als ciutadans queda suspesa si no és amb cita prèvia. Tot i això, només s’atendran als ciutadans que requereixin fer ús dels serveis més essencials com el padró d’habitants, l’assistència social d’urgència, els serveis funeraris i altres serveis que es demostri que són urgents.

Els santfruitosencs que vulguin demanar cita prèvia al telèfon 93 878 97 00. Les atencions amb necessitats que no siguin urgents també poden trucar al mateix telèfon de 9 a 2 del matí i de 5 a 7 de la tarda.

D’altra banda, la Policia Local només atendrà trucades urgents, que es poden fer al 696 77 26.

22:30

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres al vespre el confinament de Catalunya per evitar que el sistema sanitari col·lapsi. En aquesta línia, Torra ha demanat al govern espanyol que limiti l’accés a Catalunya tancant ports, aeroports i vies ferroviàries.

El president de la Generalitat, Quim Torra

En aquesta línia, el president Torra ha assegurat que els serveis d’emergència que pengen de la Generalitat estan llestos per confinar el país. A més, ha apuntat que l’estat d’alarma que proclamarà el govern espanyol demà pot ajudar en la petició del Govern a l’executiu de Pedro Sánchez.

Tot plegat ho ha fet en una compareixença sense mitjans on ha instat als catalans a evitar viatges i activitats que no siguin imprescindibles. I també ha anunciat noves mesures. Entre elles en destaca el tancament de bars i restaurants a partir d’avui a les 12 de la nit que s’han sumat a les ja anunciades: les estacions d’esquí, les instal·lacions esportives i gimnasos; i els cinemes, teatres i sales de festa.

A més, a partir d’ara no es podrà vetllar el cos d’algú que hagi mort a causa del COVID-19 en instal·lacions públiques.

Dissabte 14 de març

16:10

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que els centres de dia deixaran de funcionar a partir d’aquest dilluns. La decisió, l’han pres seguint les instruccions del Departament de Salut.

Tot i això, des de la Generalitat diuen que volen identificar les persones en situació de vulnerabilitat que segueixin necessitant atenció domiciliària. És a dir, les persones dependents que viuen soles i tenen poc o cap suport familiar. Els usuaris dels centres de dia que compleixin aquests requisits, rebran l’ajut del servei d’atenció domiciliària i àpats dins del circuit establert a cada zona.

El sobrecost que suposa el tancament del centre del dia, activar el SAD i repartir menjar l’assumirà el Departament de Treball, encara que els afectats siguin usuaris de centres de dia gestionats per ajuntaments o consells comarcals.

A Sant Fruitós, la residència l’Onada té 30 places de centre de dia.

Dimarts 17 de març

El butlletí municipal i l’agenda d’actes en format paper deixaran d’arribar a les cases de Sant Fruitós de Bages fins al 15 d’Abril.

En principi, el butlletí del proper mes havia d’arribar als domicilis de Sant Fruitós el dia 1 d’abril. L’expansió del coronavirus i les mesures preses per evitar el contagi han fet que l’Ajuntament posposi el repartiment fins el dia 15. De moment, l’Ajuntament seguirà emetent la seva informació a través de la web municipal i les seves xarxes socials. D’altra banda, l’edició en paper del setmanari Montpeità també suspendrà la seva edició en paper durant dues setmanes.

A Ràdio Sant Fruitós la programació continua amb normalitat.

A l’emissora de ràdio del poble, la informació segueix arribant a través de les ones. Aquesta setmana ha començat amb normalitat i cada dia s’emet La Central amb informació de Sant Fruitós i de la comarca de 8 a 11 del matí. El divendres d’1 a 2 del migdia s’emetrà l’informatiu amb normalitat i fent un seguiment de la crisi del coronavirus.

Tot i això, s’han pres mesures: com a molt hi ha dues persones dins l’emissora i estan en habitacions separades. A més, es neteja i ventila l’equipament després de fer-ne ús.

Dimecres 18 de març

09:40

L’Ajuntament de Sant Fruitós aplicarà mesures fiscals a nivell municipal per pal·liar les conseqüències de l’estat d’alarma arran del coronavirus.

De moment, recollirà dades per conèixer l’abast real de les conseqüències generades amb garanties jurídiques i tècniques. Un cop finalitzat aquest episodi s’aprovarà un paquet de mesures tributàries, fiscals, econòmiques i socials per alleugerir l’impacte negatiu sobre la població.

Sant Fruitós manté el pagament de factures a empreses i autònoms.

D’altra banda, mentre duri el confinament i les mesures per aturar l’expansió del COVID-19 segueixin en peu, l’Ajuntament seguirà pagant les factures en els terminis que preveu la llei. Ho farà, això sí, a través de teletreball. L’objectiu és no danyar l’economia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here