L’Ajuntament tanca l’exercici 2020 amb un superàvit de més de 2 milions d’Euros

0
185
StFruitos
StFruitos

El resultat de la liquidació del pressupost del 2020 de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages tanca amb nombres positius, i el romanent líquid de tresoreria, que indica el superàvit acumulat, arriba als 2.174.362,72 €. El nivell d’endeutament del consistori és del 24,46%, una xifra molt allunyada del 75% màxim permès per llei.

David Uró, regidor d’Hisenda de Sant Fruitós de Bages, valora així el superàvit de l’Ajuntament.

Uró explica com ha pogut l’Ajuntament obtenir aquest estalvi econòmic.

Pel que fa al nivell d’inversió executada, la xifra supera els 2 milions i mig d’euros. Aquest 2021 es preveu incorporar part del romanent líquid de tresoreria per tal de donar continuïtat a les polítiques actuals i finançar noves actuacions. En aquesta línia s’ha optat per ampliar les aplicacions pressupostàries de redacció de projectes tècnics, l’adequació de la nova comissaria, el condicionament d’aparcaments, la realització de millores a la llar d’infants i la reforma de l’espai d’avis, entre d’altres.

David Uró parla i valora algunes de les inversions que ara es podran fer.

Alhora, es farà servir aquest romanent de tresoreria per cobrir el finançament d’inversions ja pressupostades l’any 2021 i així no augmentar el deute financer de l’Ajuntament.

Pel que fa al termini de pagament als proveïdors, en el quart trimestre de 2020, es va pagar als proveïdors entre 5 i 6 dies de mitjana des de l’aprovació de la factura, molt per sota dels terminis que estableix la normativa legal.

Des de l’oposició política, Joan Carles Batanés, de Gent Fent Poble, no entén com en un any de tanta necessitat com el 2020, l’Ajuntament de Sant Fruitós no va fer més despesa i inversions que creu que eren necessàries.

Batanés creu que les inversions que s’haurien de fer ara són els projectes que el seu govern va deixar enllestits en el mandat anterior.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here