INFOescoles

Horari: dissabte 12 h. (darrer dissabte de cada mes)
Durada: 1 hora
Edició i presentació: Ylènia Morros
Coordinació: Mestres dels centres
Producció: Alumnes dels Centres Educatius del Municipi.

L’alumnat dels centres educatius de Sant Fruitós de Bages participen en l’emissió d’un programa mensual que s’emet l’últim dissabte de mes a les 12 del migdia a Ràdio Sant Fruitós, al 107.5FM i a radiosantfruitos.cat.
El programa que es diu “Infoescoles”, i és un nom escollit d’entre la pluja d’idees que ha fet l’alumnat que participa al programa.

Cada grup/classe que participa al programa, treballa al llarg del mes acompanyat d’una professora o professor. En el procés d’elaboració, l’alumnat desenvolupa les seves habilitats de treball en equip, d’escriptura, de síntesi, de comprensió i oralitat. Primer han de cercar la informació, entendre-la, elaborar un text que sigui clar i entendor i després locutar-lo. L’última o penúltima setmana del mes, Ràdio Sant Fruitós es desplaça als centres educatius per gravar l’alumnat, després ho edita i ho prepara perquè es pugui emetre.

El programa a les escoles és possible gràcies a un conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la cooperativa de ràdios locals OnaBages.