Repunt important de casos de COVID-19 a Sant Fruitós

0
281
Variante delta del coronavirus

El coronavirus es dispara a Sant Fruitós de Bages. El poble gairebé ha multiplicat per tres els seus casos setmanals i els altres indicadors també preocupen.

A Sant Fruitós de Bages s’han detectat vuit casos de coronavirus entre el 4 i l’11 de novembre. Això suposa gairebé triplicar les xifres de les setmanes prèvies. I és que cal recordar que el poble no es movia dels tres contagis setmanals des del passat 24 de setembre.

Pel que fa a la resta d’indicadors, si la setmana passada aquests indicaven que la pandèmia començava a remetre, ara ens diuen tot el contrari. 

El risc de rebrot ha passat dels 60 punts que marcava la setmana passada als 251 d’aquesta. Aquest és un canvi dràstic i que va acord amb el que s’està veient a municipis i ciutats veïnes.

Aquest augment també s’evidencia pel que fa a la velocitat de propagació, que si la setmana passada es trobava al 0,80, ara s’ha catapultat fins a l’1,95. És a dir, sobrepassant clarament el llindar recomanable de l’1 que determina l’Organització Mundial de la Salut. Això vol dir que per cada cas de coronavirus reportat se’n contagien gairebé dues persones i que, per tant, el virus va clarament en augment.

El que sí que s’ha precipitat és l’edat mitjana dels positius. La setmana passada els tres contagiats sumaven gairebé 51 anys de mitjana. Set dies després, aquesta xifra se situa als 38 anys. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here