Risc de nevades a Sant Fruitós de Bages i la comarca

0
781

DAVID COMAS I YLÈNIA MORROS.-

El temps canvia de forma radical des d’aquesta tarda. Ens hem llevat amb temperatures fredes aquest matí, amb valors d’entre 0 i -2ºC i amb un cel amb força núvols. El migdia ha estat tranquil, d’impàs, i de cara al vespre i la nit la situació es complica a la Catalunya Central amb xàfecs que a alguns llocs són en forma de nou -com ja s’ha vist, des de les 20h al Solsonès, Berguedà i Moianès. Compte, ja que es podrien acumular gruixos de 5 a 8 cm a partir dels 400-450m de cota aquesta pròxima nit i matinada. I al Pla de Bages creiem que enfarinarà amb gruixos de 1 a 3 cm. Podria ser el cas de poblacions com Navàs, Sallent i Artés, on es comença a veure neu a l’altura de la C-16. També és el cas d’Avinyó, que presenta complicacions de circulació a l’eix transversal (C-25). Des d’allà i fins a Girona, les màquines llevaneu estan preparades per a actuar.

La Generalitat de Catalunya demana que es restringeixin els desplaçaments i portar cadenes. També ho fa saber el director general de Protecció Civil, Joan Delort, qui assegura que la gent no s’aventuri a les zones on està nevant, ja que la situació que es poden trobar pot ser “molt adversa“. També alerta, sobretot, amb les plaques de gel i podria ser que, a primera hora del matí, es restringís el pas de camions per les principals vies de circulació.

De fet ja són 27 els municipis que han activat el pla de prealerta i alerta de neu, cap d’ells a la comarca bagenca.


Demà el dia serà molt fred amb temperatures a migdia que amb prou feines pujaran dels 2 o 3ºC i les precipitacions sembla que no reapareixerien fins a la tarda o al vespre. A partir de llavors la nevada sembla que pot guanyar protagonisme acumulant gruixos de 5 a 15 cm a gran part de la comarca, sobretot de cara a dimecres al matí i migdia pot nevar amb intensitat i amb una temperatura al voltant dels 0ºC.

Us seguirem informant si hi ha complicacions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here