Sant Fruitós celebra amb èxit un any més la Festa de l’Arròs

0
792
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milers de persones han passejat avui per la plaça Alfred Figueras i el Bosquet de Sant Fruitós de Bages en la diada tradicional de la Festa de l’Arròs. El bon temps, si bé fred a primera hora del matí, ha acompanyat el bon rotllo de la gent i de les entitats que han gaudit i s’hi han bolcat per fer possible la festa un any més. La Festa de l’Arròs ha arribat amb l’estrena de la renovada caseta dels cuiners de l’arròs i amb un terraplè nou que permetia cuinar amb 4 paelles més. Els cuiners han preparat paella per a unes 3.200 racions i 19 colles, unes 300 persones, han participat en el concurs de paelles.

El dia ha començat ben d’hora al matí amb els participants del 42è concurs de pintura ràpida i ha seguit amb l’esmorzar i les parades de les entitats del poble a la plaça Alfred Figueras. La rua de les colles geganteres, l’espectacle de circ de carrer i el ball de sardanes amb els Lluïsos de Taradell. La comitiva d’entitats i autoritats ha arribat a la pista del Bosquet amb els gegants per fer els parlaments institucionals i donar el reconeixement a la parella que va servir arròs el 1959, la Remei Puig i el Josep Vall. El mossèn Joan s’ha estrenat i ha beneït l’arròs que l’alcalde, Joan Carles Batanés i els regidors de l’equip de Govern han tastat com és tradició, abans que els alumnes del Gerbert d’Aurillac el repartissin entre les taules de la pista. També han assistit a la festa i han tastat l’arròs la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta i el delegat a Manresa i les comarques centrals de la Federació Catalana de Basquetbol, Fernando Peñarrubia.

L’arròs de mar i muntanya, de la colla de la Rosa Castany, ha sigut la guanyadora del concurs de paelles en el qual han participat 19 colles, que tot i gaudir del carnestoltes comarcal aquest cap de setmana no han fallat a la cita anual. El jurat, format per Joan Martorell de la colla de l’arròs, Pilar Purtí i Núria Mai de Fundació Alícia, ha valorat la paella de la colla de l’Albert Planas, formada per membres del fruitosenc, com a la més original. La del Fabià Clua, un homenatge a les falles valencianes, ha sigut la premiada com a millor presentació. Totes les colles s’enduien un davantal que avui estrenava disseny.

FOTOGRAFIES DE LA FESTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here