Sant Fruitós celebra un dels Plens Ordinaris més tensos dels últims temps

0
182
El ple ordinari del mes de gener.
El ple ordinari del mes de gener.

Sant Fruitós de Bages va viure ahir a la nit un dels plens ordinaris més tensos que es recorden. Aquest va acabar amb la marxa de la sessió dels regidors de Gent Fent Poble.

La tensió es va notar des del principi i va anar en augment amb el transcurs del ple, amb força protestes, retrets i reclamacions entre els components del govern i els de l’oposició. Finalment, l’escalada de tensió va culminar amb la sortida voluntària del grup de Gent Fent Poble de la sala de plens. No obstant això, dues hores abans, el regidor Cristian Huerta ja havia estat expulsat del ple.

El moment en què els regidors de Gent Fent Poble van marxar del Ple

En un comunicat emès a la matinada, Gent Fent Poble denunciava haver rebut vexacions verbals i maltractament per part del regidor David Uró i denunciava permissivitat per part de l’alcaldessa Àdria Mazcuñán. En aquest escrit, també demanaven una disculpa formal i un canvi d’actitud.

Un altre dels punts més polèmics del ple va ser la resolució judicial a favor de Gent fent Poble pel que fa a l’accés a uns expedients d’una funcionària de l’Ajuntament. Fa uns dies, el Síndic de Greuges i la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública havien resolt que el govern havia de complir la Llei d’Accés a la Informació Pública, transparència i Bon Govern i facilitar les dades sobre un expedient municipal que el partit de l’oposició va demanar.

El líder de Gent Fent Poble, Joan Carles Batanés, expressa el seu descontentament

Tot i això, l’Ajuntament considerava que no es veia amb l’obligació de facilitar aquest accés, ja que prèviament en un ple s’havia aprovat denegar que Batanés i el seu grup municipal tinguessin permís per veure aquests expedients.

El punt més important de la sessió, però, va ser l’aprovació de la modificació del reglament de les prestacions socials, que permetrà unes ajudes més eficaces i directes a les persones que ho necessitin i ho demanin. Mitjançant un estudi, es valorarà l’import de la compra de productes de primera necessitat, i s’habilitarà una targeta-moneder a les persones que més ho necessitin. Aquesta eina els servirà per a fer les compres a les famílies més vulnerables.

La regidora Cristina Murcia explica el funcionament d’aquesta tarjeta

A més d’això es va aprovar per unanimitat la Creació de la Comissió per redactar l’Ordenança municipal sobre la incorporació de sistemes de captació d’energia solar o tèrmica al municipi. I els regidors que quedaven van votar a favor de la declaració del municipi com a àrea amb mercat d’habitatge tens i la determinació de les dates de les festes locals per l’any que ve. 

També es va aprovar la sol·licitud de la pròrroga del Conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per a la prestació del servei de residència assistida a “EL LLEDONER”. Finalment, com que no hi havia cap membre de l’oposició, no hi va haver torn de precs i preguntes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here