Sant Fruitós de Bages invertirà en quatre projectes impulsats per la seva ciutadania

0
130

Sant Fruitós de Bages ja ha escollit els quatre projectes guanyadors dels seus primers pressupostos participatius de la història del municipi. Tots ells han sortit d’una votació oberta a la ciutadania.

Dels 75.000 euros que es van destinar a aquesta nova partida, els santfruitosencs han escollit destinar-los a quatre projectes diferents. Aquests són remodelar el pati de la Llar d’infants Les Oliveres, la creació d’un jardí de papallones, la construcció d’una torre de nidificació per a aus i la d’una tirolina per als infants.

L’alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, valora aquesta primera edició

Tot i ser els quatre escollits, els projectes guanyadors no van ser els més votats i van haver-se de descartar alguns projectes que superaven els 75.000 euros de màxim que va imposar l’Ajuntament. 

La proposta més votada ha estat la dels “Patis Educatius”, impulsada per la Llar d’Infants Les Oliveres, la qual contempla una remodelació  completa del pati, tot dividint l’espai disponible en diferents sectors: l’espai simbòlic, l’espai d’experimentació, l’espai natura, l’espai tranquil… entre d’altres. Aquest projecte s’executarà per un import d’una mica més de 29.000€ i ha comptat amb 170 suports. 

El segon més votat ha estat el Jardí de Papallones, impulsat per l’associació Som Natura Pla de Bages. Aquesta proposta ha rebut 135 vots i consisteix a l’habilitació d’un espai públic per fomentar la presència i observació de papallones amb l’objectiu de conscienciar   sobre la necessitat de conservar hàbitats i biodiversitat, entre altres objectius. El seu cost és de més de 10.000€.

La tercera proposta té a veure amb la construcció d’una torre de nidificació per a aus amb l’objectiu de reintroduir colònies d’espècies estepàries al Bages. Aquest projecte s’executarà per un import de 21.000 € i ha obtingut 77 vots.

I encara hi va haver espai per un últim projecte, el de la construcció d’una tirolina per a infants a Pineda de Bages. Aquest projecte, pressupostat en 6.000 €, va rebre 60 suports.

D’altra banda, des de l’Ajuntament destaquen que el procés de participació ha estat tot un èxit. Un total de 497 persones van votar entre un i dos projectes dels quinze que es van presentar a la ronda final.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñán valora aquesta alta participació

Gràcies a l’èxit d’aquesta primera edició, l’Ajuntament ja ha confirmat que de cara als pressupostos del 2022 també hi haurà una partida dedicada als pressupostos participatius.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here