Sant Fruitós estrenarà un casal d’entitats a l’espai de l’antic ajuntament

0
120

Sant Fruitós de Bages tindrà un nou casal d’entitats a l’edifici de l’antic ajuntament, que serà rehabilitat per complet.

El nou projecte de reforma el va encarregar l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages la passada tardor amb un cost previst de 755.000 € i transformarà l’edifici de l’antic Ajuntament, situat a la carretera de Vic número 52, en un nou casal d’entitats i el nou Jutjat de Pau.

El projecte de remodelació redistribueix les diferents sales previstes per tal de poder comptar amb un equipament versàtil i funcional. La nova proposta reubica el jutjat de pau a la primera planta de l’equipament, cosa que permetrà que la planta baixa guanyi en superfície i s’hi pugui ubicar una gran sala polivalent.

Aquest nou espai, situat a peu de carrer, permetrà que les entitats puguin celebrar actes diversos, com xerrades, conferències, tallers o exposicions. Fins ara el centre del municipi no comptava amb un espai amb aquestes característiques.

En la primera planta s’hi ubicarà el jutjat de pau i diferents despatxos i espais d’emmagatzematge per a les entitats. Totes les plantes de l’edifici comptaran amb sanitaris i un ascensor connectarà els diferents pisos.

Pel que fa a l’estructura de l’edifici, s’han optimitzat els sistemes constructius previstos en l’anterior projecte, rehabilitant el forjat ja existent en comptes d’instal·lar nou forjat de formigó armat, i projectant-hi una nova coberta de fusta.

En consonància amb la resta d’edificis municipals, que aposten per l’estalvi energètic, l’edifici serà autosuficient gràcies a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Aquesta setmana s’han licitat els treballs de remodelació i es preveu que les obres puguin iniciar-se a principis d’any i s’executin en un termini de dotze mesos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here