Sant Fruitós podria avançar de fase del desconfinament si la Moncloa ho ratifica

0
496
La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa el 22 d'abril.
La consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa el 22 d'abril.

La Generalitat proposarà que la Catalunya Central avanci dilluns a la fase 1 del desconfinament. Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, que també ha posat sobre la taula les regions sanitàries de Lleida i Girona. Des del departament creuen que són tres regions en risc baix o moderat.

L’última decisió l’haurà de prendre el Ministeri de Sanitat de l’Estat Espanyol i la comunicarà divendres. De moment, però, Vergés ho ha explicat així.

La consellera de Salut, Alba Vergés

Salut ha tingut en compte diversos factors com la tendència de decreixement en les dades sanitàries, la capacitat assistencial de la Generalitat en les diverses regions i, també, la capacitat de diagnòstic i seguiment de possibles casos.

Una proposta que l’Ajuntament de Sant Fruitós veu amb bons ulls perquè, sense mai treure la vista de la vessant sanitària, significa un progrés econòmic pels comerços del municipi. L’alcalde, Joan Carles Batanés, confia que els ciutadans compliran amb la normativa.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés

En cas que la Moncloa doni llum verda, a partir de dilluns, a la Catalunya Central, s’hi podran fer reunions de fins a 10 persones en domicilis privats respectant les mesures de distanciament social. A més, els habitants de la regió sanitària es podran desplaçar lliurement per la zona. D’altra banda, també es podrà caminar a l’aire lliure en grups de com a màxim 10 persones.

Un altre canvi important serà pels comerços. A partir de la fase 1, es permetrà la reobertura d’establiments turístics i les terrasses dels bars es posaran en funcionament. Finalment, es podran tornar a celebrar funerals i es permetran les vetlles a les funeràries amb un màxim de 15 persones a cada sala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here