Tornen els Plens amb el futur de l’aigua al centre del debat

0
134
Sala de Plens de Sant Fruitós de Bages. - Foto: Aj. de SFB
Sala de Plens de Sant Fruitós de Bages. - Foto: Aj. de SFB

Sant Fruitós de Bages celebra avui el seu Ple ordinari de setembre, amb el pla d’inversió respecte a Aigües de Manresa com a punt estrella. Aquesta serà la primera trobada formal entre govern i oposició després que el juliol els representants de Gent Fent Poble abandonessin la sessió.

Govern i oposició coincideixen en la necessitat d’establir un pla a llarg termini a causa de la situació de la potabilitzadora de Sant Fruitós, que actualment es troba al 95% de les seves capacitats.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñán explica la importància d’aquest punt.

També el cap de l’oposició, Joan Carles Batanés, coincideix amb la necessitat de dissenyar un pla comú per assegurar el futur de l’aigua a Sant Fruitós.

Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble) celebra el pla comú sobre l’aigua que s’aprovarà avui

Aquest ple també servirà per dotar econòmicament la majoria de les propostes guanyadores de la primera edició dels pressupostos participatius. Tot i això, hi ha una que haurà d’esperar.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñán parla sobre l’aprovació dels projectes escollits als pressupostos participatius

En aquest ple també s’aprovaran dues mocions: una, exigint que es freni l’escalada de preus de l’electricitat. I la segona, per promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan i per a la defensa dels drets humans. En aquest sentit, Joan Carles Batanés, de Gent Fent Poble, ha lamentat la forma en què s’han inclòs aquestes mocions a l’ordre del dia.

Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble) valora les mocions que es votaran avui

El Ple d’aquest dijous també servirà per mesurar el grau de tensió entre govern i oposició després que el passat mes de juliol els representants de Gent Fent Poble abandonessin la sessió després dels retrets que es van produir entre les dues bandes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here