Sant Fruitós ja té llest el seu nou museu

0
491
Una secció del museu de Sant Fruitós.
Una secció del museu de Sant Fruitós.

El museu de Sant Fruitós ja està llest per obrir les seves portes. Estarà als baixos de Cal Casajoana, a la Plaça de l’Era de Vallbona, i està dedicat en primera instància a la memòria de la vinya i el vi. Tot i això, té l’ambició de ser la primera parada de qualsevol visita al poble i que serveixi per tenir ganes de visitar més punts d’interés de Sant Fruitós.

La data d’obertura està serà el 27 de juny, però la moció de censura fa que ara mateix no sigui segura. En aquest sentit, Gent Fent Poble marxarà amb una segona fase d’obres al museu encarrilada i pressupostada que necessitarà el vist-i-plau del nou equip de govern.

Tot plegat ho ha explicat l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, al costat del regidor de cultura, Xaver Racero, i Pilar Purtí del col·lectiu de recerca històrica de Sant Fruitós. Precisament Purtí, ha explicat que el projecte de museitzar Cal Casajoana neix després que la rectoria vella es quedés petita i no s’hi puguessin emmagatzemar més coses.

Pilar Purtí, del col·lectiu de recerca històrica de Sant Fruitós

A hores d’ara, el museu només ocupa els baixos de la casa on està instal·lat. El recorregut mostra l’evolució tant de la vinya i el seu procés per convertir-se en vi com a diferents maneres de tractar-la i la seva història. Tot i això, el museu està pensat per ocupar també la primera planta de Cal Casajoana, que està cedida per 15 anys a l’Ajuntament amb la possibilitat d’una pròrroga de 15 anys més. Allà s’hi instal·laran mostres d’oficis d’època. De fet, durant la presentació del museu, Joan Carles Batanés ha tret pit de la feina que hi ha al darrera de la preparació d’aquest museu.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés

Amb el museu també s’han presentat dos quaderns, un sobre les pintures preshistòriques de Sant Fruitós i un altre sobre la vinya i el vi, i també un nou personatge ideat i dissenyat per Dani Casas i Galdric Sala: Pep Porró, qui en format còmic ensenya què és què, en el món del vi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí