Sant Fruitós de Bages fa un pas endavant per defensar el dret a l’habitatge

0
275

Sant Fruitós de Bages penalitzarà a 5 grans tenidors per la possessió d’una vintena d’immobles buits al poble. Hauran de pagar aquest 2022 un recàrrec del 50% de l’IBI per no tenir aquests habitatges en règim de lloguer.

És un dels resultats del ple extraordinari que es va celebrar la setmana passada al poble per modificar les ordenances fiscals. L’objectiu és aconseguir que aquests tenidors posin els seus pisos a lloguer, després de comprovar que almenys en els darrers 2 anys no s’ha registrat cap moviment a l’interior dels pisos en qüestió. Aquesta primera imposició del recàrrec afectarà a 22 habitatges de Sant Fruitós. L’Ajuntament celebra tant el nombre d’immobles que han detectat que estan buits i també el fet que no afecta a particulars, sinó a grans tenidors com empreses o bancs. A més, ja van anunciar que la meura seguirà l’any que ve. 

L’Ajuntament ja ha posat en mans de l’Organisme de Gestió Tributària aquestes dades per tal que aquests fons voltor hagin d’efectuar el pagament amb recàrrec pel fet de no facilitar aquests immobles en règim de compra o lloguer.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí