Revalidar o revalidar. Amb aquest objectiu es presenta Àdria Mazcuñán com a líder d’ERC

0
353
Àdria Mazcuñán

“Convençudíssimament hem fet un millor govern. Hi havia alguns nyaps que no funcionaven i que calia remodelar”. 

Començava forta l’actual alcaldessa i candidata a la reelecció per ERC només començar l’entrevista. El 2020 va ser la cara alternativa a l’alcaldia i va liderar una moció de censura que li va sortir bé. I considera de totes totes que va servir per fer una millor tasca.

De fet, assegura que “s’han pogut dur a terme el 70% de les accions que es proposaven en menys de 3 anys, amb una pandèmia pel mig i amb un incendi que ens va deixar a tots molt tocats”. Sobre la moció de censura, i coincidint amb els seus actuals socis de govern, també considera que “va ser un error no fer el pacte des d’un bon inici”: 

 

Malgrat tot, diu que els 7 regidors han funcionat com a un equip, deixant de banda “colors i banderes”. De fet, Mazcuñán diu que en aquests 3 anys s’han dedicat “a fer projectes i executar-los”. Molts d’ells, però, encara no estan materialitzats. El motiu: quan van arribar a govern, van remodelar bona part dels projectes que ja estaven a punt. Per exemple, l’oposició retreu amb força que s’aturessin les obres de la nova comissaria de policia local -amb el cost que això va suposar-. I Mazcuñán es defensa dient que “aquestes obres no tenien el permís de la comunitat de de veïns”.

Un altre exemple: el pavelló. Ella assegura que Gent Fent Poble havia projectat un gimnàs i no “un gran pavelló apte per la ciutadania, per les federacions esportives i que funcioni, també, com a gimnàs de l’escola pla del puig”. 

I projecte rere projecte, Mazcuñán té una explicació per a cadascun d’ells. 

“S’hagués pogut fer tot abans? Sí, però s’hagués fet malament”

 

Una altra qüestió que fa orgullosa l’encara alcaldessa és la reactivació del polígon industrial. Assegura que hi havia molts metres quadrats perduts i 8 polígons sense recepcionar. “D’aquests 8, ja n’hi ha 5 amb el procés iniciat perquè es posin en marxa”, assegura. 

Una de les imatges de campanya d’Esquerra Republicana

3 de cada 10 alcaldables són dones

Mazcuñán afegeix una dada més: gairebé el 80% de les mocions de censura que s’han fet en aquest mandat s’han fet a dones. “Som un punt dèbil?” es pregunta. “Ens queda molt camí per fer i generar referents per les nenes. Elles ens veuen com algú de poder”, es respon. 

Assegura que s’ha sentit menystinguda en política pel simple fet de ser dona. “Una vegada un cap de servei em va dir que jo no en sabia de política. I ho va acompanyar d’un ‘nena’”. 

En aquest sentit, Mazcuñán posa de manifest la necessitat de fer tantes mesures feministes com es puguin per avançar cap a la igualtat. 

 

Cultura, barris i transport 

L’actual sala de teatre que l’Ajuntament té llogada és petita i amb barreres arquitectòniques. Des d’Esquerra proposen un gran equipament cultural, nou i accessible per a tothom. És un punt d’unió amb altres formacions, que també ho inclouen dins dels seus programes. 

Més enllà d’això, i a banda de l’habitatge, una de les claus de la formació groga per als quatre anys vinents és la “dignificació de tots els espais del poble”. D’aquesta manera, un objectiu principal és unir “d’una vegada” tots els barris amb el nucli de Sant Fruitós, “i això s’ha de fer amb espais verds”, assegura. També es volen projectar més carrils bici, per fomentar un nou model de mobilitat. 

 

Dinamització de joves i cura als grans

I un dels caramelets de l’equip de Mazcuñán és donar més valor als joves. No dedicar-los només una setmana a l’any, sinó poder donar cobertura lúdica i d’oci de manera permanent, ja sigui amb activitats, com amb l’oferta, per exemple, d’oferir un autobús que els dugui i els torni de les discoteques de fora del poble. 

I dels grans tampoc se n’oblida. Creu que cal treballar intensament per oferir places públiques a la residència. 

 

ESCOLTA L’ENTREVISTA SENCERA AQUÍ:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí