Convoquen una manifestació a Sant Fruitós per denunciar “l’exagerada” pujada d’impostos que s’aprovarà aquesta tarda

0
131
Coins stacking increase with rising arrow on white background.

Sant Fruitós de Bages celebra avui el ple extraordinari d’ordenances fiscals. És a dir, el que anuncia si s’apugen o no els impostos. L’alcalde del poble, Joan Carles Batanés, ja va anunciar que caldria pujar-los per la falta de liquiditat de l’Ajuntament. I així serà. I des de l’oposició, condemnen durament les xifres: un augment del 23% l’impost dels habitatges i d’un 45% el de les escombraries. 

També s’eliminarà la bonificació en l’impost d’activitats econòmiques per a qui instal·li plaques solars i la bonificació per al vehicles totalment elèctrics es reduirà del 75 al 25%. Segons l’oposició, son unes mesures que van en contra, diuen, de l’esforç que està fent la societat per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació. A més, la memòria política de la regidora d’Hisenda diu que l’augment dels tributs previst és fruit d’una decisió política.

 

Anaven avisats

Batanés ja va avisar en la valoració dels seus 100 primers dies que això podria passar. En aquella compareixença va detallar diversos aspectes que demostrarien que l’anterior govern no tenia els recursos suficients per executar tots els projectes que prometien i que van portar l’Ajuntament a una situació econòmica delicada. Des de l’oposició han desmentit diverses vegades aquestes informacions i, de fet, han denunciat en reiterades ocasions l’augment de sous que van aprovar tot just entrar a govern. Sigui com sigui, tot apunta que els arguments dels membres del govern municipal en el ple d’aquesta tarda aniran per aquí.

Tot plegat serà a dos quarts de 7 de la tarda i es podrà seguir en directe per ràdio Sant Fruitós. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí