El 2018, l’any Alfred Figueras

0
1043

El pintor santfruitosenc Alfred Figueras serà el protagonista de l’any 2018. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages que diu que commemorarà el seu 120è aniversari de naixement amb l'”Any pintor Alfred Figueras“.

Per tal d’organitzar totes les activitats i propostes que es duran a terme al llarg de l’any, s’ha creat una Comissió Organitzadora i una Comissió política municipal que estarà formada per experts en la matèria i serà l’encarregada de planificar i composar la programació d’activitats i els actes que es realitzaran. Les primeres accions  són la creació d’una imatge que identifiqui tots els esdeveniments i la planificació del calendari d’activitats que
es dedicaran al pintor tant dins com fora del municipi.

El pintor va néixer a Sant Fruitós de Bages l’any 1898 i va morir a Barcelona al 1980. Va estudiar a la Llotja de Barcelona on es va impregnar de l’estètica del noucentisme. Més tard va viatjar a Alger i al Marroc on va crear una part important de la seva obra. Els seus treballs es poden veure al MNAC de Barcelona, al Museu Comarcal de Manresa, i als Museus d’Alguer, d’Oran i de Casablanca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí