La Festa de la Tomacada torna aquest cap de setmana

0
949

La Festa de la Tomacada torna a Sant Fruitós amb l’objectiu de fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l’any conreen els horts del municipi. La festa, que se celebrarà el proper dissabte 29 de juliol, omplirà la plaça de l’església.

La festa popular gastronòmica començarà amb una visita familiar als horts a partir de les 7 del vespre per a nens i famílies. Paral·lelament, a la plaça, es farà una xerrada d’un hortolà expert en el cultiu del tomàquet. Seguidament, a les 8 del vespre a la plaça de l’església es realitzarà un concurs a l’entorn dels tomàquets i s’oferirà una sopar popular a base de tomàquets i botifarra.

El concurs d’enguany tindrà 3 modalitats: el tomàquet més pesat, el tomàquet més original i el millor cistell amb productes de l’hort, com a novetat. Els guanyadors es decidiran per votació popular entre el públic assistent i aquells que vulguin participar al concurs, caldrà que s’inscrigui prèviament a l’establiment Foto Isidre abans del 28 de juliol i portin 5kg de tomàquets a la plaça de l’església el mateix dia de la festa. A banda també es pot portar un cistell amb productes de l’hort per a participar en aquesta nova categoria de premis que s’ha introduït enguany. Tots els participants al concurs tindran dos tiquets gratuïts pel sopar popular. Les persones que no hi participin poden comprar els tiquets a Foto Isidre pel preu de 5€.

La Tomacada, doncs, està organitzada per la Junta de Regants Riudor i el Col·lectiu de Recerca Històrica i els restauradors del 7 de SFB hi col·laboren amb l’entrega de premis. Hi col·labora també el Nou Celler, amb dues ampolles de vi DO Pla de Bages, Can Ladis amb dos menús i Cal Marquet amb una panera de productes.

N’hem parlat amb en Joan Ramon, en Jordi i en Ferran, membres del col·lectiu d’hortalans, perquè ens expliquin amb més detall en què consistirà la festa d’enguany:

 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí