La Festa Major d’hivern de Sant Fruitós torna amb convidats de primer nivell

0
1236

La Festa Major d’hivern de Sant Fruitós de Bages torna, un any més, per celebrar l’onomàstica del patró de la població, aquest diumenge 21 de gener. A l’entorn d’aquesta data, el municipi viurà diverses activitats per a tots els públics que tindran continuitat al llarg de la setmana vinent.

Els pregoners de la Festa Major d’enguany donaran el tret de sortida a la festa. Aquest any ho faran el dissenyador i artesà santfruitosenc Pep Creus -amb el pregó senior-, que aquest passat 2017 ha celebrat el 25è aniversari de la seva empresa Estud’idea, i el coordinador del Futbol7 i entrenador de l’escola de futbol de Sant Fruitós, Jesús Vidal, qui serà el pregoner jove. Des de l’Ajuntament asseguren que durant el pregó, que es celebrarà al Nexe- Espai de Cultura, a 2/4 de 7 del vespre, “hi haurà sorpreses que no deixaran indiferents als assistents”.

El diumenge 21, com ja és habitual, es començarà amb l’esmorzar de germanor entre les entitats i l’Ajuntament a les 9 del matí al Nexe- Espai de Cultura, i continuarà amb la missa en honor al Sant Patró del municipi, que es durà a terme a les 11 del matí a l’Església parroquial. Posteriorment, a partir de les 12 del migdia, a la plaça de l’Església, hi haurà una actuació dels grallers i geganters del poble, una ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Manresa i es culminarà amb un vermut popular. Durant la matinal, el Museu de Sant Fruitós celebrarà una jornada de portes obertes.

Les activitats continuaran la setmana vinent. El dilluns 22 de gener  serà festiu al municipi i es celebrarà la Festa dels Gegantons al Nexe-Espai de Cultura on hi haurà tallers, activitats lúdiques, dinar i festa de gala, oberta a tothom, a càrrec de la companyia Ai Carai!. La festa començarà a les 9 del matí i finalitzarà a les 6 de la tarda i va dirigida a nens des de 3 fins a 12 anys.

En motiu de la celebració de l’Any Alfred Figueras 2018, també s’han programat activitats al voltant d’aquesta temàtica. Al llarg del cap de setmana s’inaugurarà una exposició de la seva vida i obra al Nexe-Espai de Cultura, i a partir del 23 de gener i fins el 24 de febrer a la Biblioteca Municipal. En aquest sentit, el dimarts 23, a dos quarts de vuit del vespre, la sala polivalent de la Biblioteca Municipal acollirà la xerrada Alfred Figueras, el nostre pintor, a càrrec de la historiadora i experta en l’obra de l’homenatjat, Assumpta Sala.

Però l’acte estrella de la festa serà el concert de divendres 26, de Txarango, que ja va exhaurir les entrades el qüestió d’hores. Serà a 2/4 d’11 de la nit al Pavelló d’esports.  I el diumenge 28, per cloure els actes de la Festa Major d’Hivern, es celebrarà la 21a Marxa del Terme amb tres recorreguts de diferent distància. Les inscripcions per participar-hi es poden realitzar a visitant aquest enllaç.

Com ja és habitual en els darrers anys, també el diumenge 28 al matí, l’Ajuntament oferirà visites guiades gratuïtes a Món Sant Benet. Cal inscripció prèvia a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

Aquest és el programa complet:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí