L’Institut de Sant Fruitós participa a la trobada de memòria i prevenció del feixisme a Sabadell

0
686

El passat divendres 27 d’abril, els estudiants de batxillerat de l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages van participar en la VI Trobada d’alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, organitzada per l’Amical de Mauthausen i l’Ajuntament de Sabadell, que es va realitzar al centre Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

Durant tot el matí es van reunir més de 200 joves de 19 instituts (13 de Catalunya, 2 de la Comunitat Valenciana, 2 de Perpinyà i 2 d’Alemanya). Els estudiants de l’institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages hi van participar oferint l’exposició que s’havia realitzat a partir del treball de recerca dels alumnes de primer de batxillerat del passat any: “Els deportats santfruitosencs en els camps de concentració nazis” i que també havia estat exposada a la biblioteca municipal el novembre passat dins del cicle “Sant Fruitós de Bages i els camps d’extermini nazis: recordar per no oblidar”.

Els mateixos alumnes de l’institut Gerbert Aurillac que l’any passat van viatjar als camps de concentració de Gusen i Mathausen van explicar el projecte que van realitzar (exposició i pàgina web) i com van viure l’experiència davant dels alumnes que hi viatjaven enguany coincidint amb l’aniversari de l’alliberament dels camps.

La trobada té l’objectiu de ser un punt de relació i contacte entre tots els nois i noies que participen amb els diferents projectes de memòria de l’Amical, per tal d’afavorir l’intercanvi d’experiències entre centres educatius, com són els viatges als camps de concentració o els treballs artístics i de reflexió.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí