Sant Fruitós identificarà l’ADN per posar fi a les caques de gos

0
552

Ja ho avançavem l’estiu passat: a partir d’aquest any serà complicat evitar les sancions si no recolliu les caques del vostre gos. Així es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del passat 14 de juny.

Aquesta acció, ha de solucionar les problemàtiques incíviques a través de la <strong>identificació i implantar un cens amb genotip d’ADN</strong> de l’animal que permeti identificar, de forma fidedigna, tant als animals com als seus excrements, i en conseqüència als seu propietaris.

Així doncs, la proposta de delegació de les competències a favor de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. El procediment que se seguiria és elaborar, en primer lloc, una base de dades a partir d’un anàlisi de sang de l’animal – una iniciativa que, a més, serviria per incentivar als propietaris a xipar els gossos i a donar-los de baixa en cas de defunció. Un cop feta la base de dades, un equip faria els controls a peu de carrer. Es tractaria d’un operari de la neteja viària i un policia local, que garantiria jurídicament la recollida de la femta i evitaria possibles recursos posteriors a les sancions.

L’Ajuntament de Sant Fruitós ha decidit recórrer a aquesta iniciativa després d’intentar, en varies ocasions, altres tipus de campanyes que no han donat el resultat esperat. Murcia ho explica:

La voluntat de l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages, és la de fer un pas més i identificar tot l’inventari de gossos del municipi a través d’una empremta genètica, única i intransferible per cadascun dels animals. L’actual ordenança, que data del 2008, dictamina que l’import de les sancions oscil·la entre els 60 i els 500 euros, segons la gravetat de la infracció.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí