Cap de la Policia Local de Sant Fruitós: “els escuts solidaris són una forma d’estar al costat de les persones i de col·laborar”

0
680

La policia local de Sant Fruitós de Bages s’ha adherit al projecte solidari d’escuts contra el càncer infantil. És una iniciativa que recpata diners per la construcció del nou hospital especialitzat en oncologia infantil en el complex de Sant Joan de Déu de Barcelona. Els escuts valen 4€ (1’5€ és el cost del producte i la resta es destina al projecte) i es poden trobar -de moment- a la comissaria de la Policia Local de Sant Fruitós.

El cap de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages, Josep Maria Campdepadrós, assegura que és una causa solidaria per la qual “val la pena participar-hi” i que, com a agents, considerent que han d’estar “al costat de les persones“.

Sant Fruitós és el primer municipi de la comarca amb un cos de Policia Local que ho ha impulsat. A Sant Salvador de Guardiola també s’hi han unit la Guàrdia Municipal i ara, recentment, s’ha sabut que també s’hi adherirà Manresa. Fins al moment, el cos santfruitosenc ha vengut gairebé la meitat de les existències que tenia, el qual suposa uns 340€, i està previst que se’n facin més de cara a l’octubre. Unes xifres que Campdepedrós valora positivament ja que, diu, encara no s’ha fet prou difusió. Per tant, celebren l’acollida de la població i estan animats de cara al setembre, quan impulsaran la campanya amb més força.

Es tracta, doncs, d’una iniciativa solidaria que vol conscienciar les persones i recaptar fons per la construcció del nou hospital a través de col·leccionar els escuts de les diferents policies de Catalunya -que de moment en són uns 80. Els escuts tenen tots el mateix format, amb fons negre i filets grocs que identifiquen la lluita contra el càncer infantil. A més, porta incorporada l’etiqueta #pelsvalents.

De fet no és l’única iniciativa solidaria del cos de Sant Fruitós. A la tardor, aprofitant que el barri de La Rosaleda es converteix en un barri d’Estats Units, celebren el Halloween amb el Good Night Lights, un projecte que consisteix en tenir encès algun aparell lluminós -ja sigui una llanterna o la llum del mòbil, per exemple-, per tal de donar la bona nit a tots els nens que pateixen càncer. Una iniciativa que va néixer a la ciutat americana de Providence i que vol donar llum en la foscor.

Hem entrevistat a Campdepedrós per conèixer més bé la iniciativa. Escolteu-ho:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí