El BIYSC passa per la Fundació Alícia per investigar sobre la diabetis

0
634

La tercera edició del Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) ha acullit aquests dies a 90 estudiants de 23 nacionalitats diferents amb la finalitat de fomentar les vocacions científiques. Els estudiants han treballat en 10 projectes diferents d’investigació en 11 centres de recerca d’excel·lència de Catalunya.  Els futurs científics han estat elaborant projectes en àmbits tan diversos com la biomedicina, la genètica, la biotecnologia, la química, la robòtica o la nanotecnologia. La setmana passada, doncs, els estudiants han fet parada a la Fundació Alícia a Món Sant Benet. 

Com combatre la diabetis?
Aquesta edició ha comptat amb un projecte nou en l’àmbit de la nutrició i la salut que lidera la Fundació Alícia, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i la Universitat de Vic. A través del projecte de recerca Nutrition and Health International Youth Science Challenge, els joves investigadors tenen com a objectiu trobar solucions per millorar la salut de la població a través del canvi d’estils de vida i fomentar hàbits saludables per prevenir determinades malalties, com ara la diabetis.

Com utilitzar la bioinformàtica per acabar amb l’addicció a les drogues?
Gràcies a la recerca puntera que es dur a terme al Barcelona Supercomputing Center (BSC) i de MareNostrum és possible dissenyar un fàrmac per combatre l’addició a les drogues. Amb aquest projecte els estudiants tenen com a objectiu principal dissenyar una variant de medicaments per contribuir al procés de desintoxicació dels addictes a opiacis.

Què és el BIYSC?
El Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) és l’únic programa internacional impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera. El seu objectiu és potenciar l’interès per la ciència i l’excel·lència educativa entre els joves de 16 a 18 anys d’arreu del món.
La tercera edició del BIYSC compta amb estudiants procedents dels 5 continents. 9 països europeus —Àustria, Itàlia, Espanya, França, Suïssa, Hongria, Macedònia, Luxemburg i Regne Unit— i 14 països de la resta del món —Xina, Canadà, Estat de Palestina, Xile, Israel, Nova Zelanda, Sud-àfrica, Singapur, Tunísia, Turquia, Estats Units, Malàisia, Uzbekistan i Emirats Àrabs Units—.
Els centres que participen al BIYSC 2018 són:
–    Barcelona Supercomputing Center (BSC)
–    Centre de Regulació Genòmica (CRG)
–    Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
–    Institut de Recerca Biomèdica (IRB)
–    Institut Català d’Investigació Química (ICIQ)
–    Institut de Biologia Evolutiva (IBE)
–    Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
–    Institut de Física d’Altes Energies (IFAE)
–    Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
–    Fundació Alícia (Món Sant Benet)
–    Universitat de Vic (UVIC), Universitat Central de Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí