Sant Fruitós es compromet amb el patrimoni botànic

0
539

Sant Fruitós de Bages es compromet amb el patrimoni botànic del municipi. Així es va refirmar públicament l’Ajuntament al ple municipal del mes de juny, on ERC va presentar una moció -treballada juntament amb Gent Fent Poble- per protegir aquest patrimoni i que va rebre el supost favorable de tots els grups municipals.

Així, el consistori vol crear una comissió que vetlli per l’elaboració i l’execució d’un catàleg i pla especial urbanístic de protecció dels arbres i arbredes del poble. La moció té l’objectiu de “poder establir les mesures necessàries per l’adequada preservació, consolidació, millora i gestió dels arbres i arbredes singulars que conformen el patrimoni natural de Sant Fruitós, per evitar-ne la degradació i desaparició”. Des d’Esquerra Republicana asseguren que “no es queda només en la redacció d’un catàleg sinó vol anar més enllà” i demana, així, la incorporació al planejament urbanístic dels valors ecològics ambientals, paisatgístics i socials que representen els arbres i arbredes davant les pressions urbanístiques i tensions que suposen el creixement del poble i les infraestructures que l’envolten.

Proposa la protecció de tots els arbres que quedin inclosos dins del catàleg i el pla especial, i establir criteris d’actuació amb els arbres emblemàtics o es arbredes representatives.

Per fer-ho, s’ha partit d’estudis que s’havien realitzat anteriorment, com la Guia d’Espais d’Interès Natural del Bages, de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i la Guia d’Arbres de Sant Fruitós de Bages del professor Florenci Vallès i Sala -qui també ha assessorat als grups municipals- per avançar en la protecció del patrimoni botànic de Sant Fruitós.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí