L’augment de robatoris a domicilis de Sant Fruitós multiplica les mesures de seguretat

0
500

En els últims 40 dies hi ha hagut 8 robatoris a l’urbanització de Pineda de Bages, de Sant Fruitós de Bages. L’últim d’ells va ser el passat dissabte 15 de setembre, a les 10 de la nit. A més, hi ha hagut dues temptatives més, la matinada d’aquest dimarts. Les dades de la Policia Local mostren que, malgrat el repunt de l’estiu, no s’havien registrat més robatoris des del mes de gener, on n’hi va haver un.

Davant d’aquestes xifres, l’Ajuntament de Sant Fruitós ha volgut posar el fre i augmentar la seguretat al municipi, però sobretot a les urbanitzacions afectades. El primer pas ha estat convocar una junta local extraordinaria de seguretat amb membres dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Local i el consistori santfruitosenc. Hi havia un únic ordre del dia: els robatoris a la urbanització de Pineda, un fet que va disparar les alarmes de tots. La reunió ha posat sobre la taula quines mesures s’han adoptat fins ara i quines es duran a terme en els propers mesos.

Una de les accions és un operatiu de 24h (per torns) amb punts de control mòbils dels agents combinats amb patrulles de paisà. Tot això amb l’objectiu “d’acabar amb els robatoris i enxampar als delinqüents”, assegura Joan Carles Batanés, alcalde del municipi. Amb tot, assegura que és molt important la participació ciutadana. “Hi ha accions que no costen diners i poden evitar un robatori”, afegeix Batanés. Es tracta de petites accions que fan modificar la vida quotidiana, com seria tancar bé les portes i finestres.”No hi ha un operatiu possible que no compti amb la col·laboració ciutadana, amb l’autoprotecció de la propietat privada (tancar-ho tot bé, posar alarmes, etc) i trucar als telèfons d’emergència davant de qualsevol indici de conducta sospitosa”, conclou.

Un altre punt del pla d’acció immediata és la implementació de càmeres de vigilància al municipi, tal com s’ha informat en més d’una ocasió des del consistori. En un primer moment es col·locaran cinc càmeres: tres a Pineda i dues a les Brucardes, que entraran en funcionament a finals d’any. En total, però, n’hi haurà una vintena que s’instal·laran progressivament i que estaran connectades amb una base de dades que identificarà les matrícules dels possibles sospitosos.

Eduard Freixedes: no caiguem en actituts alarmistes perquè SANT FRUItÓS ÉS SEGUR

Segons el director dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, és important que els veïns de Sant Fruitós “no caiguin en actituts alarmistes perquè la seguretat és bona“. Afegeix que, malgrat l’apunt de robatoris de l’estiu, “la resta de números són bons” i que treballaran per aconseguir reduir-ho a 0.

El director dels serveis terrirorials assgura que “en el pitjors dels casos”, la mitjana de robatoris a la Catalunya Central sempre ha estat per sota de la de Catalunya. És per això que, sobretot, demana que els ciutadans tinguin confiança amb la policia municipal.

Perquè els lladres escullen Pineda de Bages?

Batanés i Freixedes expliquen que els lladres professionals busquen localitzacions ben comunicades i amb moltes sortides. En aquest cas, Pineda de Bages es troba a tan sols 40 minuts de l’àrea metropolitana de Barcelona -on solen operar aquests lladres. A més, té fins a nou entrades i té fàcil accés a les grans vies de comunicació del país -com la C-25 i la C-16. “Això, que a priori és atractiu per venir-hi a viure, en aquest cas és un punt feble“, conclou Batanés. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí