Jaume Cabré confessa el seu llibre, després de gairebé 6 anys

0
729

JAUME GRANDIA/REDACCIÓ. L’autor de “Jo confesso” (2011) va parlar de la novel·la dijous al vespre a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages. Va venir al poble després de 3 anys d’espera, perquè la novel·la ha donat la volta el món i així ho ha fet, també, el seu autor.

Cabré, va parlar del tema principal de la novel·la, el mal. El mal que la humanitat ha fet al llarg de la història i que l’autor ha expressat a través del personatge de l’Adrià, nascut a Barcelona després de la Guerra Civil. La tertúlia va durar una hora i mitja i va ser un diàleg entre la trentena de persones que hi van assistir.

Jaume Cabré va tardar 8 anys a mostrar la novel·la al públic i tot i així, al final del llibre apunta la data que va decidir “donar per inacabada la novel·la”. Tot i que el llibre encaixaria a la perfecció en el gènere de novel·la històrica, Cabré prefereix deslligar-se de qualsevol catalogació. Assegura que escriu sense cap finalitat en concret i que el llibre, ha acabat fent aquest recorregut històric.

“Jo confesso” s’ha traduït a 13 idiomes diferents, entre ells l’alemany, el turc i el xinès.

L’obra va rebre el Premi de la Crítica Catalana 2012, atorgat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) en el marc de la Fira del Llibre de Sòria, com la millor obra narrativa en català del 2011. També va ser distingida amb el Premi Crítica Serra d’Or i el Premi Crexells el 2012 i el Premi Crexells. El 2014 va rebre el premi Courrier International a París, al millor llibre estranger.
Jaume Grandia va entrevistar a Jaume Cabré, abans de la presentació de dijous a la biblioteca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí