Música i arts escèniques a la Jornada Pòrtic de la Fira Mediterrània a Món Sant Benet

0
602

Món Sant Benet es converteix, aquest diumenge al matí, en un focus d’activitat cultural per a tots els públics amb la música i les arts escèniques com a grans protagonistes. Una matinal d’activitats que servirà com a pòrtic de la propera Fira Mediterrània de Manresa que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre. És el primer any que el Pòrtic de la Fira se celebra a Món Sant Benet a on es podrà veure el concert de la formació Balkan Paradise Orchestra i l’espectacle inicial de la performance itinerant Pas per la Pau de l’artista Ada Vilaró.

Jornada Pòrtic

El Pòrtic de la Fira engegarà a les 11.30h del diumenge, 30 de setembre, amb el concert gratuït del grup Balkan Paradise Orchestra, a la Plaça de Món Sant Benet. La fanfàrria femenina més divertida del moment animarà la matinal amb el seu ritme trepidant. Integrada per deu instrumentistes de vent i percussió, el grup oferirà un concert fresc, enèrgic i molt festiu. Aquesta activitat és gratuïta i està adreçada a tots els públics.

Seguidament, la jornada comptarà amb l’espectacle inicial del projecte PAS per la PAU de l’artista Ada Vilaró, co-producció de Fira Mediterrània i Fundació Catalunya La Pedrera. Es tracta d’un espectacle sonor, visual i poètic que, basat en l’arrelament i la pau, recorrerà els espais més màgics del monestir. L’espectacle començarà a les 12.45h i el preu de l’entrada és de 10 euros.

Amb aquesta performance, l’artista Ada Vilaró proposa caminar pels exilis físics i els de l’ànima per reflexionar sobre les arrels i els desarrelaments; sobre la pèrdua i l’esperança; sobre desplaçaments i fugides; sobre espais de memòria i d’oblit, i d’horitzons de fons que bateguen amor i vida. Vilaró proposa reflexionar sobre aquests conceptes des de la intimitat del silenci, però en comunitat. La fase més reflexiva cap a l’interior de l’individu es treballarà en el marc de Món Sant Benet. Però, aquest espectacle inicial, serà, només un punt de partida. Durant la caminada posterior el projecte passarà per poblacions com el Pont de Vilomara, Monistrol de Montserrat, Montserrat, Sant Salvador de Guardiola i el Centre Penitenciari Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada) i acabarà el 5 d’octubre a Manresa, en el marc de la 21a Fira Mediterrània. En aquesta segona part del projecte, l’artista treballarà el silenci que camina en comunitat. I, per això, convida a tothom que vulgui a afegir-s’hi i formar-ne part.

El pòrtic de la Fira Mediterrània comptarà, també, amb servei de bar i restauració durant tot el matí.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí