Jordi Pesarrodona: “hi ha una mancança absoluta de lideratge de cap a on anem”

0
562

Jordi Pesarrodona, David Vila, Guillem Cabra i Aniol Vila, tots ells amb un paper rellevant als seus pobles per fer possible el referèndum d’independència el passat u d’octubre de 2017, parlen sobre aquella jornada històrica i el moment actual

En el primer programa de “En primer pla” hem comptat amb la presència de Guillem Cabra, membre del CDR de Sallent, David Vila, que era el representant de l’administració a Sant Fruitós i va coordinar l’operatiu previ a l’1-O, Aniol Vila, coordinador d’un col·legi electoral a Santpedor i Jordi Pesarrodona, regidor de Sant Joan que va ser una de les víctimes d’aquell dia, i posteriorment imputat per delicte d’odi.

Tots han coincidit a subratllat que aquell dia va ser el poble, la gent, qui va agafar la iniciativa i la responsabilitat per tirar endavant les votacions totes i les evidents dificultats que es van anar presentant al llarg del dia. Ni les càrregues policials, ni les traves informàtiques, ni els missatges de por, van impedir que més de 2.300.000 persones votessin.

Amb tot, un any més tard “hi ha una mancança absoluta de lideratge de cap a on anem”, assegura Jordi Pesarrodona. Qui ha de desencallar la situació, al seu parer, és “el poble”. En una línia semblant, Guillem Cabra assegura que “des de dalt s’ha tancat el que s’havia obert des de baix. Mentre la gent va ser al carrer i va prendre el control sense esperar consignes, teníem la capacitat de posar en escac l’estat espanyol”. Per això culpa a tots els actors d’aquell moment, partits ,entitats, i gent al carrer, de quedar-se a l’expectativa i seguir confiant en plans B, negociacions i pactes que no van fructificar mai. Per contra, David Vila creu que “hi ha converses amagades i s’estan movent coses” per fer passos endavant cap a la república i lamenta que “és cert que no hi ha lideratge, en gran part perquè tenim els líders polítics a la presó i l’exili”. Aniol Vila, per la seva banda, també creu que “estem en un moment complicat, amb sensacions contradictòries, però el poble hi ha de ser i s’ha d’evitar fer més passes enrere”.

Escolta la tertúlia sencera:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí