El 80% de les parcel·les buides de Sant Fruitós s’han netejat per prevenir els incendis

0
614

És el primer any que s’aplica la modificació de l’ordenança de neteja de terrenys i solars que és pionera a Sant Fruitós. Amb aquesta nova taxa -que es va aprovar a principis d’any-, l’Ajuntament pot netejar les parcel·les en males condicions i facturar el serveis als seus propietaris.

Fins ara han inspeccionat 464 parcel·les i d’aquestes, 262 propietaris han netejat la seva i l’Ajuntament s’ha encarregat de 112 més. Les 90 restants no s’has pogut arreglar per causes que estan estudiant des de l’ens públic.

Tot això s’ha impulsat arran de l’incendi a Sant Fruitós el juny del 2017. Així, l’Ajuntament vol evitar els problemes que comporta una mala o nul·la actuació dels propietaris i que poden derivar en incendis.

L’ordenança que hi havia fins ara preveia que els propietaris havien de mantenir net el seu terreny però no donava potestat a l’Ajuntament per netejar-ho en cas d’incompliment i s’havia d’actuar per la via executiva, més lenta. La nova normativa ja preveu que en cas que el propietari no ho dugui a terme, l’Ajuntament ho netejarà i farà pagar la taxa al propietari.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí