Uns terrenys de Sant Fruitós on s’ubica AMPANS passaran a formar part de Santpedor

0
683
Iamtge d'instal·lacions d'AMPANS a Santpedor, vora la Sèquia FOTO.ARA
Iamtge d'instal·lacions d'AMPANS a Santpedor, vora la Sèquia FOTO.ARA

Els terrenys, que ocupen 30.000 metres quadrats, pertanyen a la zona de Comabella on s’ubica AMPANS, i s’intercanviaran per uns terrenys propers a les vies del tren

Una part de l’àrea de Comabella, ocupada per AMPANS i que pertany a Sant Fruitós de Bages, passarà a formar part de Santpedor. Així ho va aprovar ahir el ple municipal. El motiu és per facilitar tot tipus de tràmits en aquesta àrea que pertany fins ara a dos municipis i que compta amb molta activitat i trànsit de persones. Val a dir que l’àrea de Comabella ocupada per AMPANS pertany en un 90% a Santpedor, i sols un 10% pertanyia a Sant Fruitós, abans de fer la permuta.

Són mesures que es solen aplicar entre municipis per reordenar espais que pertanyen a dos pobles o perquè instal·lacions d’empreses que abasten dos municipis quedin unificades en un de sol. La permuta s’ha promogut des de l’Àrea d’Urbanisme de la Generalitat, tal i com ha explicat l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, i permetrà facilitar-ne la gestió:

 

Com a contrapartida per aquesta cessió de terrenys, Santpedor cedirà a Sant Fruitós un espai del mateix tamany, 30.245,95m2, situat darrere d’AMPANS, a la zona per on passa la via del tren.

CiU i ERC, des de la oposició, van votar en contra d’aquesta permuta perquè consideren que beneficia AMPANS però no Sant Fruitós. Així ho argumentava David Uró, d’ERC:

 

Batanés va replicar que aquest tipus de mesures són habituals entre municipis per facilitar la tasca de les empreses i entitats. I va recordar que fa poques setmanes es va aprovar, també en ple municipal, una permuta de terrenys en què Manresa va cedir un espai amb activitats productives del polígon el Grau a Sant Fruitós, a canvi d’uns terrenys erms. A més, va subratllar que Santpedor ja té un nou POUM aprovat des de fa poc temps que contempla el Pla Especial que AMPANS té previst aplicar en els propers anys a Santpedor.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí