Els ajuntaments veïns entren al debat del projecte del Portal de l’Agulla

0
642

El primer a obrir foc va ser l’ajuntament de Manresa. El regidor de Planejament i Projectes Urbans i Entorn Natural de Manresa, Marc Aloy, va avançar al ple de la capital bagenca la setmana passada que l’ajuntament presentaria un informe contrari al projecte actual. Aloy va fer una crida als altres ajuntaments pròxims al Parc de l’Agulla perquè fessin la pública la seva oposició al projecte del Portal de l’Agulla. Unes paraules que van molestar l’alcalde de Sant Fruitós de Bages i que la premsa en va fer ressò.

El de Manresa no serà l’únic ajuntament que presentarà al·legacions al projecte. També s’hi han sumat els ajuntaments de Sant Joan i Santpedor.

Amb tot això, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, lamenta la intromissió del regidor de Manresa animant als altres ajuntaments a oposar-se al projecte i defensa que tot just han portat a tràmit la petició d’avanç de projecte.

Els grups polítics de Sant Fruitós han mostrat el seu posicionament respecte el projecte del Portal de l’Agulla. Esquerra republicana hi ha presentat al·legacions perquè, segons diuen, no hi ha una necessitat real pels usuaris del Parc de l’Agulla, es tracta d’un projecte no justificat i sense raonaments i perquè hi ha figures i planejaments de rang superior que són imcompatibles al projecte que es presenta.

El grup de convergència i Unió ha presentat una petició a l’equip de govern de Sant Fruitós de Bages per tal que s’adapti el projecte a l’espai natural del Parc de l’Agulla i es discuteixi el tema amb el Consorci de l’Agulla.

El portaveu del partit socialista, Tomàs Casero, demana calma i paciència fins que la Generalitat es pronunciï.

El projecte del Portal de l’Agulla l’ha presentat Grup Moncal 1941. La proposta que presenta l’empresa és la de construir un hotel, una gasolinera, un aparcament per a cotxes i camions, un restaurant de menjar ràpid i un hotel de carretera, en uns 2.800 metres quadrats davant del Parc de l’Agulla. El projecte és públic i es pot trobar al web de la generalitat al cercador d’expedients. L’administració pot presentar al·legacions fins al 14 de març i els particulars fins al 8.

Podeu escoltar la notícia amb els talls de veu dels regidors i regidores a partir del minut i mig.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí