El consistori santfruitosenc preveu adquirir la finca de Can Figueras per uns 753.000 euros

0
560
El ple ordinari del mes de gener es va celebrar a la Sala Polivalent de la biblioteca municipal
El ple ordinari del mes de gener es va celebrar a la Sala Polivalent de la biblioteca municipal

El ple ordinari del mes de gener es va celebrar a la Sala Polivalent de la biblioteca municipal

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha engegat l’any amb un ple de gener diferenciat dels anteriors per la seva ubicació. S’ha celebrat a la Sala Polivalent de la biblioteca municipal per les obres de climatització que s’estan fent a la sala de plens del consistori santfruitosenc. Al punt 4 del control de l’acció del govern es va donar compte del canvi de portaveu de Gent Fent Poble. Ingrid Bonells substituirà a Xavier Racero. Seguidament es va donar compte de l’acord de la Junta de Govern Local sobre el Contracte administratiu especial per l’adquisició del dret de ple domini de la finca Can Figueras.

El govern santfruitosenc preveu adquirir la finca de Can Figueras per 753.000 euros. Tenint en compte que adquirirà un terreny de 9.000 metres quadrats, la casa de l’artista, mobiliari, alguna obra de Figueras i 1.300 metres quadrats de sostre residencial. La intenció és convertir l’immoble en una casa-museu d’Alfred Figueras. Segons l’alcalde, Joan Carles Batanés amb l’adquisició s’eixamplarà el pulmó verd urbà del municipi, el Bosquet. “Aquesta compra es fa perquè es considera molt interessant pel nostre municipi poder tindre una casa-museu d’Alfred Figueras. Evidentment, la casa del propi artista, on va sortir d’ella una part important dels seus quadres i on va viure la família un llarg temps, doncs que millor que la pròpia casa per fer la casa-museu”.

Pel que fa al sostre residencial que s’adquirirà, l’Ajuntament preveu reconvertir-lo a sòl d’equipament que es podria utilitzar per fer un pavelló expositiu amb exposicions itinerants, tallers o altres activitats culturals. L’equip de govern va decidir avançar l’acció de donar compte en aquest ple de gener, perquè la signatura de l’acord d’adquisició de la Finca de Can Figueras està prevista pel 18 de gener. Des de l’oposició, Esquerra va qüestionar el preu de l’adquisició i va sol·licitar l’informe de la interventora. David Uró és regidor d’Esquerra a l’Aj. de Sant Fruitós de Bages. “És una despesa de 753.00 euros aproximadament, que per tant, és una despesa molt gran i no hem vist informe de l’interventora. Ens preocupa perquè és una despesa important sense que la interventora faci o no l’haguem vist, informe”.

Per la seva banda CiU, va sol·licitar d’allargar l’accés a l’expedient. Mercè Casals portaveu de CiU. “M’agradaria demanar que aquest expedient que se’ns ha donat accés ara al ple, es pogués allargar un parell de dies més per poder revisar tota la documentació perquè és bastant extensa”.

Per altra banda, al ple es va votar una moció sobrevinguda sobre la renda garantida de la ciutadania portada pel PSC, que es va aprovar amb l’abstenció de tots els regidors, i els vots favorables del PSC. Es va aprovar la modificació de l’Ordenança municipal sobre manteniment de parcel·les en condicions de seguretat, salubritat i estètica per a la prevenció d’incendis amb els vots de l’equip de govern (GfP i PSC) i les abstencions d’ERC i CiU. Amb les mateixes votacions es va aprovar el Reglament del Consell dels Infants de Sant Fruitós de Bages.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí