El govern municipal comunica que una part del POUM es sotmetrà a consulta ciutadana

0
463
La imatge mostra els espais del POUM que es volen posar a consulta
La imatge mostra els espais del POUM que es volen posar a consulta

L’oposició no ha tardat a respondre el comunicat

El govern municipal de Sant Fruitós de Bages ha emès un comunicat en el que explica que té la intenció de que una part del POUM se sotmeti a consulta ciutadana. Seria un cop feta l’aprovació inicial, en el període de 10 mesos que s’obre per fer l’aprovació definitiva. Des de l’oposició es considera que el consens és inexistent i que tirar endavant l’aprovació inicial abans de les eleccions és una irresponsabilitat.

A falta de tres setmanes per celebrar el ple extraordinari en que es debatrà l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Fruitós de Bages, l’Ajuntament ha emès un comunicat en el que informa que el govern preveu que una part del document sigui amb la participació de la gent en un format de referèndum. Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, ho ha explicat a Ona Bages. “Després de l’aprovació inicial, aquest període de 10 mesos que s’obre per poder fer l’aprovació definitiva. Ens va semblar, que aquest punt més controvertit, ben explicat per part de tots, debatut, i que cada una de les forces polítiques o agents socials pugui explicar clarament quin és el seu punt de vista. Llavors sotmetreu a una votació, a un referèndum, per entendre’ns de la ciutadania”.

Per altra banda, aquest divendres a les es presenta públicament la Plataforma Salvem el Pla de Bages a les 8 de la tarda a la Cooperativa. La plataforma es mostra en contra de l’aprovació inicial del POUM i demana una reorientació que protegeixi l’entorn natural. En aquest cas, l’alcalde del poble ha reiterat que el document encara no s’ha presentat i que cal tenir cura amb el que s’exposi. “A mi em sembla bé que hi hagi una plataforma que defensi el que cregui que ha de defensar, però en aquesta mateixa plataforma li demanaré que no digui coses que no són i que a més a més no coneixen. Perquè llavors això el que fa és complicar la situació i enganyar la gent”, afegia Batanés.

Des de l’oposició, Junts Per Sant Fruitós i ERC, no han tardat en respondre el comunicat del govern. Junts per Sant Fruitós ha qualificat de molt irresponsable el fet de portar el ple a aprovació inicial abans de les eleccions municipals i ha dit que el resultat de la consulta hauria de ser vinculant. Per la seva banda ERC ha demanat que l’aprovació inicial del POUM es posposi fins que s’hagi dut a terme la votació popular i que aquesta es faci “amb garanties”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí