L’Ajuntament aprova una mesura per sancionar els propietaris incívics de gossos

0
402
Ple ordinari municipal del mes de febrer de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Deixar els excrements del teu gos a la via pública comportarà una sanció properament a Sant Fruitós de Bages, una sanció que es determinaria a través de l’ADN de la femta de l’animal. És el que es desprèn de l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança de tinença d’animals amb cens genètic caní, aprovada al ple d’ahir a la tarda de l’ajuntament santfruitosenc. Ingrid Bonells és la portaveu de Gent fent Poble. “Érem coneixedors que altres municipis havien engegat la via de l’ADN per eradicar aquesta problemàtica, així que ens hi hem sumat”.

De la mateixa manera, no tenir el gos censat també serà sancionable. Durant els pròxims dos mesos es realitzarà la campanya informativa, que implicarà una analítica obligatòria però gratuita. Mònica Cruz és regidora de Gent Fent Poble. “Passat aquests dos mesos, tots aquells gossos que es censin posteriorment, tindran l’obligatorietat igual de fer aquestes analítiques, però llavors ja no serà gratuït, ho haurà de pagar cada propietari”.

L’oposició ha valorat positivament la mesura, però des d’ERC s’ha trobat a faltar informació i des de CiU s’ha expressat que la problemàtica de les caques de gos podria continuar amb tots aquells propietaris que no censin els seus animals. L’alcalde ha respost de la següent manera el que ha exposat el regidor de CiU, Vicenç Llorens. “Si el gos no està censat, és com aquell que condueix sense assegurança al cotxe, que mentre no l’enganxen va conduint, però el dia que l’enganxen va sense assegurança al cotxe”.

La modificació de l’ordenança s’ha aprovat inicialment amb els vots a favor d’ERC, PSC i Gent Fent Poble i l’abstenció de CiU. Per altra banda, en el ple ordinari de febrer s’ha fet l’assabentat de població a data d’1 de gener de 2018 que va ser de 8.593 habitants. S’ha aprovat també la modificació de l’ordenança municipal reguladora dels mercats de venda no sedentària amb l’abstenció dels regidors de CiU.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí