S’instal·len dues noves càmeres de lectura de matrícules a les entrades de Sant Fruitós de Bages

0
394
Càmera situada Pineda de Bages. Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Càmera situada Pineda de Bages. Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Ara mateix hi ha 7 càmeres instal·lades al poble i la previsió total és d’entre 16 i 20 aparells

A Sant Fruitós de Bages s’han instal·lat dues noves càmeres lectores de matrícules per a vehicles per tal d’augmentar la seguretat ciutadana tenint un major control dels vehicles que circulen pel municipi. El projecte que va engegar l’Ajuntament fa un any contempla la instal·lació d’una vintena de càmeres, per tant ara hi ha instal·lades un terç del total de càmeres previstes.

Aquests aparells compten amb un sistema capaç de capturar amb fiabilitat de més del 97% de les matrícules dels automòbils i que avisa immediatament a la Policia Local en cas que detecti l’entrada d’un vehicle amb una matrícula inclosa en les llistes negres de Mossos d’Esquadra.

Aquestes dues càmeres noves s’han instal·lat als semàfors d’accés al nucli a la carretera N-141, tant a l’entrada venint de Manresa com a l’entrada des de Navarcles, tal com explica Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages. “Quan s’entri a Sant Fruitós venint de Torroella o quan es vingui de la Rosaleda, hi haurà una càmera a banda i banda. Això vol dir que el 100% dels vehicles que travessin el nucli de Sant Fruitós per la carretera de Vic, seran fotografiats. Creiem que és una aposta ferma pel control dels vehicles que circulen pel nostre municipi, i alhora les persones que van a dins. És un pas més en aquest projecte de tenir videovigilat i fotografiat tot el municipi en els seus accessos”.

Les càmeres s’afegeixen a les 5 que ja hi ha en funcionament al municipi: 3 a Pineda de Bages, als dos accessos a la urbanització per la carretera Santpedor, i un a l’accés per Sant Iscle; i 2 als accessos de Les Brucardes, una a la carretera d’accés des del pavelló i una altra al camí de la depuradora.

Els punts on s’han instal·lat aquestes càmeres formen part del pla d’implantació proposat per la Policia Local de Sant Fruitós de Bages i que el govern municipal està aplicant des del passat 2018.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí