Eleccions Sant Fruitós de Bages: Gent fent Poble consolida la seva majoria amb 6 regidors i ERC és la segona força amb 3

0
787
Una veïna de Pineda de Bages diposita els seus vots a les urnes. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

La participació puja 10 punts en relació al 2015,  això fa que tots els grups hagin incrementat els vots, a excepció de Junts per Sant Fruitós que n’ha perdut 78

A Sant Fruitós de Bages Gent fent Poble ha tornat a guanyar les eleccions municipals, i ho ha fet fregant la majoria absoluta, pujant de 5 a 6 regidors. ERC també ha anat a l’alça passant de 2 a 3 regidors, PSC ha repetit resultat amb 2 regidors, tot i comptar amb més vots, i finalment Junts per Sant Fruitós ha patit una caiguda contundent, passant de 4 a 2 regidors, encara que, a efectes de vots, n’ha perdut 78.

Gent fent Poble, consolida així el seu projecte, després de 8 anys a l’equip de govern, ha obtingut 1.831 vots, el 40,82%, que li atorguen 6 regidors, superant amb gairebé 600 vots els resultats del 2015. Joan Carles Batanés, cap de llista de l’agrupació d’electors es mostrava satisfet amb els resultats, però ja pensant amb les reunions que vindran amb la resta de grups. “Des de Gent fent Poble estem contents, perquè està clar que el ciutadà ha sabut valorar la feina feta aquests 8 anys, liderant amb dos governs de diferent coalició. A més a més, segur que també han valorat les nostres propostes pels propers 4 anys […] L’opció de governar en minoria hi és evidentment, però està clar que es necessita un pacte, encara que sinó de govern doncs com a mínim un pacte pels grans temes de municipi”.

Fotografia: arxiu particular
Gent fent Poble celebrant la victòria. Fotografia: arxiu particular

ERC Sant Fruitós també somriu amb els resultats obtinguts aquest 2019, ja que guanya un regidor i més de 300 vots respecte el 2015. La seva cap de llista, Àdria Mazcuñan, valorava positivament els resultats. “Passem dels 600 i pico vots, a més de 900, per tant augmentem d’una manera molt gran la quantitat de vots. Augmenten un regidor que era l’objectiu. Estem molt agraïts al poble de Sant Fruitós. Seguirem treballant de manera constructiva”.

Junts per Sant Fruitós ha estat la tercera força més votada, però pateix una caiguda notable en relació al 2015, passant de 4 a 2 regidors, això sí, perdent només 78 vots. Ho explicava Vicenç Llorens, cap de llista de Junts per Sant Fruitós. “Molt contenta, perquè hem incrementat amb 313 vots, passem dels 470 als 783, per tant 783 gràcies, a tots els veïns i veïnes.  Però bé la llei D’Hondt, la llei electoral és com és, i fa que tot i incrementar el número de vots, els regidors siguin els mateixos.

El PSC Sant Fruitós ha quedat com a última força, tot i rebre 313 vots més que el 2015. Els socialistes es mantenen amb 2 regidors, els mateixos amb els que van entrar a l’equip de govern en la passada lesgislatura. Ho valorava Cristina Murcia, cap de llista del PSC Sant Fruitós. “Ja havia dit que si baixàvem seria un mal resultat, dir el contrari seria enganyar. Sempre que es perd algun regidor i es baixa, no hi ha cap altra lectura que les coses no han anat com esperàvem. Ha anat malament. D’anàlisis se’n poden fer molts, hi ha una tendència a nivell de país i a nivell de comarca que és que el PDeCAT, Junts per Catalunya, ha baixat a tot arreu”.

Pel que fa la participació ha estat del 68,61%, més de 10 punts per sobre que el 2015. En el cas de les europees, a Sant Fruitós, les tres forces més votades han estat JxCat amb 1.914, ERC amb 1.050 i PSOE amb 737.

Recupera el programa especial d’eleccions del 26M de Ràdio Sant Fruitós:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí