Més de 200 persones es mobilitzen a Sant Fruitós per demanar a Ensenyament que no elimini una de les dues línies de P3 de l’escola Monsenyor Gibert

0
461
La mobilització arribant a l'escola Pla del Puig. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

Les AMPA de les dues escoles públiques i de la llar d’infants volen mantenir les protestes

Més de 200 persones es van mobilitzar ahir a Sant Fruitós de Bages per reclamar al departament d’Ensenyament que no elimini una de les dues línies de P3 de l’escola Monsenyor Gibert.

Es va fer una marxa transportant 28 cadires fins a l’escola Pla del Puig, l’altra escola pública del poble amb xiulets i una pancarta que deia ‘No al tancament de P3’. Les cadires representaven el nombre de preinscripcions que ha registrat el Monsenyor Gibert, 28, una xifra que supera la ràtio d’alumnes per classe, i que per tant, si s’eliminés els 3 alumnes de més haurien de ser traslladats al Pla del Puig. Joan Piella, director de l’escola Monsenyor Gibert dubta que Ensenyament es faci enrere. “Les AMPA volen mantenir les ràtios actuals, però creiem que el Departament no tirarà endarrere”.

La mobilització va ser convocada per les AMPA de l’escola Monsenyor Gibert, Pla del Puig i la llar d’infants Les Oliveres, que han anunciat que volen seguir mobilitzant-se tot i que la decisió del Departament sigui bastant ferma. Joan Carles Batanés, alcalde en funcions de Sant Fruitós, ha explicat a Ona Bages que col·laboraran amb els dos centres, en cas que es perdi la línia. “Recordem que el tema Ensenyament és directament de la Generalitat de Catalunya, però nosaltres com a municipi com a Ajuntament, si hem de col·laborar amb alguna cosa més enllà de les converses que hem tingut, doncs ens hi trobaran”.

Una altra circumstància és que a Sant Fruitós de Bages hi ha una escola concertada, l’escola Paidos. Hi hauria la possiblitat que si el nombre d’alumnes augmentés el Departament tindria l’opció de redigirir alguns alumnes al Paidos, fent-se càrrec del cost.

Batanés, ha mantingut aquest dijous una conversa amb la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Dolors Colell, arran de l’anunci realitzat per l’ens sobre el tancament d’una de les dues línies de les que ha disposat fins a dia d’avui el centre santfruitosenc Monsenyor Gibert.

Colell ha manifestat que el reglament actual estableix unes determinades ràtios per línia i que en el cas de les preinscripcions que s’han realitzat a Sant Fruitós de Bages pel proper curs escolar, no s’arriba al nombre d’alumnes suficients per a mantenir les tres línies actuals. Concretament, segons el reglament, són necessàries 60 matrícules per assegurar 3 línies i al poble s’han matriculat 48 alumnes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí