El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages presenta novetats en el seu 25è aniversari

0
634
(d’esquerra a dreta): Adrià Cots, Vladislav Bronevetzky, Mireia Pintó, Joan Carles Batanés i Xavier Racero.

Per celebrar el quart de segle des de l’organització s’ha apostat per portar a una orquestra simfònica en el concert inaugural

La 25ena edició del Festival Internacional de Música Clàssica – Memorial Eduard Casajoana es celebrarà per quart any consecutiu als jardins de Sant Benet de Bages els dijous 4, 11, 18 i 25 de juliol. Des de l’organització s’ha fet un esforç per poder portar una orquestra simfònica.

El primer dels concerts és segons l’Associació Memorial Eduard Casajoana un deute històric amb el Festival, portant a dalt de l’escenari una orquestra simfònica. El concert, titulat ‘Beethoven, tradició i modernitat’, estarà interpretat per la orquestra simfònica Camera Musicae formada per músics de renom internacional dirigits per Tomàs Grau. Ho ha explicat a Ona Bages, Mireia Pintó, presidenta de l’Associació Memorial Eduard Casajoana. “Hem triat aquesta orquestra que té la seu a Tarragona, però que ha estat una temporada al Palau de la Música Catalana. Està formada per músics d’aquí, però que estan, a la vegada, tocant a les millors orquestres europees. És una orquestra que està agafant molta embranzida i ens feia il·lusió que vinguessin”.

El segon concert que porta per títol ‘Gala de tenors’, repeteix la fórmula interpretada per Pavarotti, Carreras i Plàcido Domingo de la mà dels catalans reconeguts internacionalment Carlos Cosías, Marc Sala i Albert Deprius acompanyats al piano per Ricardo Estrada.

El concert del dijous 18 de juliol farà pujar a l’escenari a la mezzosoprano Mireia Pintó amb el pianista Vladislav Bro-ne-vetz-ky, ànimes màter del festival que interpretaran el repertori ‘Amb veu de dona, dones compositores, dones amb personalitat’ que mostrarà a dalt de l’escenari l’obra de compositores del segle 19 que per la seva condició femenina no van gaudir del reconeixement públic que mereixien. A banda, el concert estarà conduït per l’actriu Clara Segura que reforçarà el missatge de les veus femenines amb lectures de poemes de reconegudes poetesses.

El darrer dels concerts, programat pel dijous 25 de juliol, donarà protagonisme al futur de la música clàssica amb la interpretació del concert ‘Songs of Hope’ a càrrec del cor infantil ‘Amics de la Unió’ amb Roc Sala al piano i dirigits per Josep Vila i Jover. Aquest concert oferirà peces a capel·la i musicals tant d’obres del territori, com Mar i Cel i Flor de Nit, com de musicals de l’escena nord-americana. Des de l’organització s’ha recomanat el concert especialment pel públic més jove.

Enguany, el pressupost del Festival és de 66.000 euros aportats per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Generalitat de Catalunya i diferents empreses patrocinadores. Pel què fa a les entrades, el preu dels concerts és de 30 euros el primer concert i 20 euros els altres 3, i es poden comprar a les guixetes del Kursaal o per internet a www.kursaal.cat. Tots els concerts es faran a ¼ d’11 de la nit als jardins del Monestir de Sant Benet de Bages i prèviament hi haurà servei de bar a la plaça de Sant Benet.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí