Esquerra Sant Fruitós justifica el seu vot en contra en el ple extraordinari del cartipàs

0
482
Laia Feliu, David Uró i Àdria Mazcuñan d'ERC Sant Fruitós al ple extraordinari del cartipàs. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

A les reunions amb el govern, els republicans van demanar una rebaixa del 10% respecte l’import global de sous de la legislatura passada

Esquerra Sant Fruitós ha emès un comunicat en el qual explica el perquè del seu vot en contra en el ple extraordinari del cartipàs de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Els republicans afirmen que es van reunir amb l’equip de govern quatre vegades i que en totes elles Gent fent Poble no va variar la seva proposta de cartipàs, tal com explica Àdria Mazcuñan, portaveu d’ERC. “Quan l’alcalde per quarta vegada presenta un cartipàs amb aquestes propostes que no es modifiquen, si en algun moment van pensar que hi podíem votar a favor Esquerra Republicana, era molt complicat. Ja els hi havíem dit tres cops que no ho acceptàvem, necessitàvem que canviessin coses que no han volgut canviar. Si de tres canvis que et demanen, no en canvies cap, és molt complicat que hi puguem votar a favor”.

Els republicans van demanar una rebaixa del 10% respecte l’import global de sous de la legislatura passada, proposta que Mazcuñan afirma que ha estat completament ignorada. Per la seva banda, durant el transcurs del mateix ple, l’alcalde, Joan Carles Batanés va afirmar que els regidors d’Esquerra de fa 8 anys, cobraven un 1% mes del sous que es preveien en la proposta de cartipàs denegada per l’oposició aquest dimecres. Mazcuñan també ha respost a aquesta afirmació a Ona Bages. “Quan interessa és Imagina’t i quan interessa és Esquerra depenent de l’argument que es fa servir. En aquells moments hi havia un regidor d’Esquerra, que formava part d’una candidatura que era Imagina’t, que no era Esquerra, i era un regidor. No érem ni el David ni la Laia ni jo els regidors en aquell moment. Llavors apel·lar al passat ho trobo de molt poc recurs”.

En el comunicat ERC afirma el següent: Val a dir que la diferència que trobem des de la primera proposta de cartipàs i la darrera, està en un augment injustificat en les dedicacions dels regidors i poca cosa més.
Tres punts claus en el desacord que fonamenten el nostre sentit del vot: participació a comissions, consensuar temes importants de legislatura, rebaixa de la despesa de govern.

El grup republicà considera que l’equip de govern ha enganyat els veïns i veïnes publicant que han reduït la despesa en sous dels regidors i regidores.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí