L’Ajuntament de Sant Fruitós respira després que la Generalitat anunciï els nous pressupostos

L'Ajuntament de Sant Fruitós va presentar ahir els comptes pel 2020. En total, el pressupost d'aquest any serà d'11.720.346 euros, gairebé un 9% més que l’any passat. D'altra banda, l'anunci dels pressupostos de la Generalitat, desbloquejarà la construcció de l'escola Pla del Puig i obrirà les portes a iniciar nous projectes.

0
528
Joan Carles Batanés i Xavier Racero a la presentació dels pressupostos i les ordenances de Sant Fruitós de Bages pel 2020.
Joan Carles Batanés i Xavier Racero a la presentació dels pressupostos i les ordenances de Sant Fruitós de Bages pel 2020.

Els pressupostos de l’Ajuntament de Sant Fruitós

Ahir, el regidor d’hisenda, Xavier Racero, al costat de l’alcalde, Joan Carles Batanés, va presentar els comptes de l’Ajuntament per aquest 2020. Les despeses més importants pel municipi seran la construcció d’un nou pavelló d’esports, que costarà 802.000 euros i s’allargarà fins l’any que ve, i el nou casal per entitats, que costarà 513.000 euros. Tot i això, l’estalvi net previst és de 207.000 euros al final de l’any.

El pressupost total de l’Ajuntament de Sant Fruitós serà d’11.720.346 euros, gairebé un 9% més que l’any passat. Dins el bloc de despeses, les que van destinades al personal suposen un percentatge més alt amb 4.865.452 euros: un 41% del pressupost. D’altra banda, el segon bloc que més despeses significarà serà el de despeses corrents que, amb 3.388.278 euros, van des d’arrendaments d’edificis municipals a material d’oficina, a més de despeses en comunicacions, subministraments assegurances i serveis externalitzats.

D’altra banda, el finançament vindrà de tres fonts diferents: les subvencions, l’endeutament i el finançament ordinari.

Els objectius de les ordenances fiscals pel 2020

En quant a les ordenances, a la sessió d’ahir, Racero va explicar que l’objectiu per aquest 2020 és congelar i no augmentar els impostos als Santfruitosencs i bonificar les bones pràctiques de les empreses, així com als emprenedors. Les ordenances són efectives des de l’1 de gener i els pressupostos des de fa 10 dies: el 22 de gener.

Com afecta l’anunci dels nous comptes de la Generalitat?

Tot plegat després que la Generalitat anunciés ahir que aprovarien els pressupostos. Això permetrà que l’Ajuntament pugui comptar amb partides que estaven congelades des de fa temps. El regidor d’hisenda de Sant Fruitós, Xavier Racero, ha valorat els comptes de la Generalitat per Ràdio Sant Fruitós.

El regidor d’hissenda, Xavier Racero

En l’àmbit de l’educació, la Generalitat també té pendent la construcció de l’escola Pla del Puig des del maig de l’any passat, quan va aprovar una dotació de 3,5 milions d’euros per les obres. Racero espera que els comptes de la Generalitat serveixin per tirar endavant aquest projecte i poder-ne engegar més.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, també ha valorat l’anunci dels comptes de la Generalitat. Ha destacat que és una gran ajuda per tots els municipis de Catalunya i ha destacat dos factors: el desbloqueig del projecte de l’escola Pla del Puig i l’ajuda que suposarà per engegar nous projectes al poble.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí