Més de dues centes persones protesten contra la moció de censura durant el ple ordinari de juny

0
701
La concentració després que es celebrés el Ple.
La concentració després que es celebrés el Ple.

Més de dues centes de persones s’han aplegat davant del Pavelló Municipal d’Esports de Sant Fruitós per protestar contra la moció de censura. Els manifestants s’hi han concentrat sobre les 6 perquè a les 7 ha començat el ple municipal ordinari del mes de juny.

Els concentrats han dut samarretes de protesta contra la moció i han recollit signatures per evitar-la. Tot plegat ho han fet en una carpa un grup de voluntaris que forma part de la plataforma STOP Moció SFB.

Minuts abans del ple, els manifestants han rebut entre retrets i crits els grups municipals d’Esquerra Republicana, Junts per Sant Fruitós i PSC, que han entrat junts per la porta del darrera del Pavelló.

D’altra banda, han rebut entre aplaudiments a Gent Fent Poble.

A dins del Pavelló d’Esports hi han pogut entrar 38 espectadors —36 d’ells de la plataforma— que han estat separades entre elles a dos metres de distància. El ple ha transcorregut amb una certa normalitat fins l’últim punt de l’ordre del dia. Joan Carles Batanés ha proposat tornar a afegir la modificació urbanística de Pineda a l’ordre del dia després que no tirés endavant el ple ordinari del mes de març. Durant la intervenció de Cristina Murcia, del PSC, els crits a l’exterior del Pavelló han obligat al secretari a amenaçar amb suspendre el ple.

El ple, però, ha pogut continuar i el punt, finalment, no s’ha inclòs. Els tres grups de l’oposició han explicat que els hi faltava informació, una raó que no ha convençut a Joan Carles Batanés, que ha afegit que la mateixa modificació urbanística s’aprovaria al mes de juliol sense variacions.

L’ordre del dia, en total, ha comptat amb 7 punts i s’hi han aprovat el pagament anual de la reforma de l’antic Ajuntament en Casal d’Entitats, una modificació del pressupost per obres i una modificació del POUM per que la zona de la deixalleria havia quedat desfasat.

La pitjor cara de la manifestació s’ha vist quan ha acabat el ple. Els regidors d’ERC, Junts i PSC han marxat en direcció a les Brucardes i amb un cordó policial separant-los dels manifestants. Alguns d’ells els han insultat. D’altra banda, a l’equip de govern l’han aplaudit a la porta d’entrada del Pavelló.

En total, el dispositiu policial ha comptat amb 4 dotacions dels Mossos i tres de la policia local, un 90% dels efectius del cos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí