L’ACA confirma que l’aigua del Riu d’Or és apte pel regadiu

0
637
El Riu d'Or, al seu pas per horts i regadius. - Foto: Aj. de SFB
El Riu d'Or, al seu pas per horts i regadius. - Foto: Aj. de SFB

Així ho ha comunicat l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages després de l’anàlisi de l’aigua recollida del Riu d’Or fet per l’Agència Catalana de l’Aigua. L’informe que va arribar ahir a mans de l’equip de govern confirma que es pot reactivar el reg.

Pel que fa al consum dels productes recollits i regats durant els dies anteriors al tall de l’aigua, l’Ajuntament resta pendent que des del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, es comuniqui si la collita serà apte pel consum o no.

Recordem que les aigües del Riu d’Or es van veure afectades probablement per l’incendi del passat 12 d’agost al polígon Sant Isidre. A l’aigua va aparèixer escuma i presència de peixos i aus mortes.  Des d’aleshores, per tal d’evitar possibles riscos de contaminació, es va procedir a tallar l’aigua per al reg. Els afectats han sigut els horts i regadius de la zona de La Sagrera.

Malgrat tot, des de divendres passat l’Ajuntament ha facilitat cubes d’aigua als pagesos per tal que puguin utilitzar-la per a regar els horts de la zona.

Des de l’Ajuntament de Sant Fruitós han agraït la paciència, responsabilitat i col·laboració de totes les parts implicades.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí