La Sèquia i el Monestir de Sant Benet protagonitzaran les Jornades europees del Patrimoni

0
729
Monestir de Sant Benet de Bages. Fotografia: Patrimoni Cultural GENCAT
Monestir de Sant Benet de Bages. Fotografia: Patrimoni Cultural GENCAT

La Sèquia i el Monestir de Sant Benet seran els protagonistes de les Jornades europees del Patrimoni a Sant Fruitós. Per un costat, divendres dia 9, a les 6 de la tarda, el Museu Municipal acollirà la presentació de l’exposició “Aigua i memòria de la Sèquia” i, per l’altre, el dilluns dia 12 es podran fer visites gratuïtes al Monestir de Sant Benet.

L’exposició sobre la Sèquia és una recopilació de memòria oral dels veïns dels pobles per on passa el canal medieval. L’ha fet el Parc de la Sèquia i en el cas de Sant Fruitós, el regadiu passa per Sant Iscle. La tècnica d’arxius de Sant Fruitós, Anna Cura, explica a Ona Bages la importància de la Sèquia al poble.

L’exposició es podrà visitar fins el 13 de gener de l’any que ve i a la presentació es farà una taula rodona amb diversos santfruitosencs vinculats amb l’aigua de la Sèquia. La moderarà l’Arada, Creativitat Social i compta amb el suport del Col·lectiu de Recerca Històrica.

Les visites del dia 12 d’octubre al Monestir de Sant Benet no són una novetat. De fet, fa anys que es fan tant per la festa major d’hivern com per les jornades de patrimoni. La novetat, però, és una visita sobre la vinya i el vi. Cura explica que el monestir és l’impulsor del vi al Pla de Bages.

També es faran visites medievals i a la Fundació Alícia. Ara bé, només queden entrades disponibles per aquesta última.

Les entrades anticipades es poden aconseguir a través del web de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí