La DO Pla de Bages es converteix en la primera ruta d’enoturisme cultural catalana. Ho ha fet amb la guia “La Ruta del Vi”, un projecte impulsat per la Denominació d’Origen i el Consell Comarcal. Es tracta d’un recull de propostes culturals i històriques sobre el vi a la comarca i compta amb tots els cellers de la DO.
L’objectiu de la guia és convertir el Pla de Bages en un referent de l’enoturisme. Per fer-ho la guia recull patrimoni únic al país per diferenciar-se d’altres territoris. El conseller de turisme del Consell Comarcal explica a Ona Bages que el sector de la vinya i el vi són el gran reclam turístic de la comarca al costat del geoparc.
Tot plegat neix de la col·laboració entre el sector privat i públic de l’enoturisme. Comas reconeix que fa temps que el Consell Comarcal fa temps que està treballant en potenciar-lo.
A la guia hi surten tots els cellers de la DO Pla de Bages i les experiències úniques que pot oferir el territori. Dos exemples són fer un tast de vi al costat de les tines o l’ecorail per arribar als cellers.
Actualment hi ha 15 cellers adscrits a la denominació d’origen Pla de Bages.