El Club de cinema de Sant Fruitós de Bages engega motors

0
671

La Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages va encetar dijous el cicle de tertúlies cinèfiles del Club de Cinema, capitanejat per Francesc Canellas, amb l’assistència d’unes 15 persones.

La primera pel·lícula que han comentat és “El Sur” de Víctor Erice, una pel·lícula estrenada el 1983 i basada en la novel·la d’Adelaida García Morales.

El llargmetratge és la història d’una noia que acompanya els seus pares en el seu passat de postguerra i descobreix que el seu pare té una amant. El coordinador del club de cinema, Francesc Canellas, explica que el Club és parlar de pel·lícules, per la gent que li agradi el cinema i tingui ganes de comentar-lo i aprendre alguna cosa de les aportacions dels altres.

Canellas va creure que si en les trobades del club s’havia de veure la peli i després comentar-la, les reunions es farien molt llargues. Per això va considerar menys carregós que cadascú mirés la pel·lícula a casa i després els membres del club es trobessin per parlar-ne.

La següent pel·lícula de la qual parlaran a l’abril és “All around Eve” de Joseph L. Mankiewicz. Estrenada el 1950, va rebre 6 oscars i 14 nominacions. A Espanya, es va traduir al castellà amb el títol de “Eva al desnudo” un títol agosarat per aquella època de postguerra. El mes de maig hi ha previst comentar “Match Point” el drama de Woody Allen sobre relacions, enganys i tenis, estrenat el 2005.

Les trobades del Club de Cinema són el tercer dijous de cada mes a dos-quarts de 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages.

Imatge. Creative Commons. Autor Charlie Chaplin

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí