Les ordenances del 2021 bonificaran les rendes més baixes

0
783
El ple extraordinari sobre les ordenances fiscals del 2021.
El ple extraordinari sobre les ordenances fiscals del 2021.

Les rendes més baixes de Sant Fruitós tindran una major bonificació en les taxes a l’any 2021. L’Ajuntament les ha aprovat en un ple extraordinari. En destaquen la congelació de les taxes i la bonificació, també, als afectats per la COVID-19.

Arran de la pandèmia, l’Ajuntament encarava el ple d’unes ordenances fiscals extraordinàries amb tres objectius: congelar les taxes municipals, bonificar els àmbits i activitats que han quedat tocats pel coronavirus i augmentar les bonificacions en les rendes de menys de 50.000 euros. El regidor d’Hisenda de Sant Fruitós, David Uró, ho explicava.

Pel que fa a l’IBI, el tribut queda congelat i inclou un nou escalat de la bonificació per les famílies nombroses o monoparentals en funció del valor cadastral de cada finca i arribant fins al 60% en el tram més baix.

En aquesta línia, les transmissions patrimonials en habitatges de menys valor cadastral també tindran una major bonificació. En quant a l’Impost sobre les Activitats Econòmiques, les bonificacions per contractar treballadors fixes es doblaran del 10 al 20%. 

En quant a les taxes, les d’instal·lació de terrasses i paradetes de mercat no s’hauran de pagar al 2021.

Les ordenances fiscals, però, no semblen suficients per Gent fent Poble que, per un costat, asseguren, serà la primera vegada en una dècada que hi ha santfruitosencs que perdran bonificacions i, per l’altre, lamenten no haver arribat a una entesa amb l’equip de govern. Xavier Racero és regidor del grup.

Uró, però, ha defensat que les propostes de Gent fent Poble van arribar tard i moltes no es podien aprovar. Una resposta que ha fet posar les mans al cap a Racero que va negar les entreguessin fora de termini.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí