L’Ajuntament destina 50.000 euros a ajuts per pagar els subministrament energètics

0
796

Puja el cost de la llum i el gas durant el cap de setmana

Al costat de l’onada de fred dels darrers dies, el preu de la llum i el gas s’han disparat. En el cas de l’electricitat, s’ha arribat a cotes rècord de 18 cèntims per quilovat hora. L’any passat, la mitjana va ser de 13 cèntims. El gas arribava a 39 euros per megavat hora el dissabte, una pujada del 22% respecte al divendres.

L’augment ha coincidit amb una onada de fred que ha afectat pràcticament a tot el país. El vocal del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Xavier Farriols, explicava els motius d’aquest augment a l’Agència Catalana de Notícies.

La coincidència amb la borrasca Filomena ha fet que molts usuaris es posin les mans al cap. A més, el president de la Comissió d’Energia del Col·legi d’Enginyers Industrials, Josep Maria Montagut, avisa que els preus s’estabilitzaran, però la factura serà més alta.

La ONG Facua, que actua en defensa dels consumidors, han sigut un dels grups més crítics amb l’augment dels preus que l’han qualificat d’una autèntica salvatjada.

L’ajut de l’Ajuntament

Mentrestant, l’Ajuntament de Sant Fruitós ofereix ajudes per al pagament dels subministraments energètics. Està dirigit per les famílies afectades per la COVID-19 i cadascuna pot accedir a un ajut de fins a 200 euros.

El període de sol·licituds s’allargarà fins al 5 de febrer. La regidora d’Atenció a les persones, Cristina Murcia, explica què cobreix aquest ajut.

I qui el pot demanar.

L’Ajuntament hi ha destinat 50.000 euros, el que vol dir que hi poden optar 250 famílies pel cap baix. Murcia explica com decideixen fer aquesta partida.

Es pot sol·licitar presencialment a l’Ajuntament, a l’Àrea d’Atenció a la Ciutadania o telemàticament a la seu electrònica de Sant Fruitós.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí